Обратно към пълната версия на статията »

Христо Иванов зове ПП да не се отказват от опит за кабинет с 2-ия мандат, дори ИК да бъде приет

Христо Иванов зове ПП да не се отказват от опит за кабинет с 2-ия мандат, дори ИК да бъде приет
Би Ти Ви
A A+ A++ A

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отправи призив към "Продължаваме промяната" (ПП) да не се отказват от опит за съставяне на кабинет с втория мандат, дори ако Изборният кодекс бъде приет.

Той обяви, че приема "със загриженост" сигналите, че ако хартиената бюлетина бъде предпочетена, мандатът ще бъде върнат неизпълнен, информира БНР.

"Този подход на силово прокарване при положение, че ние предложихме формат за диалог, наистина руши дори най-малката надежда, която беше започнала да хваща някакъв корен, че в този парламент можем да покажем различно отношение към упражняването на властта и в този смисъл има смисъл да се поема рискът за правителство на малцинството с програмен характер. Разбирам това. Но също така смятам, че алтернативите са толкова лоши, че не бива прибързано да затваряме този прозорец. И нашият призив към колегите от "Продължаваме промяната" ще бъде да продължим да разсъждаваме върху тази тема."

Разговорите с ПП за общи кандидатури за местните избори догодина са на първоначален етап и конкретни имена не са обсъждани, увери Христо Иванов. Той определи като "спекулации" лансираните в медиите имена.


#Христо Иванов - ДБ #ПП #втори мандат