Обратно към пълната версия на статията »

Бащата на Сашко от Перник: Детето няма паспорт, надявам се да е в България!

Бащата на Сашко от Перник: Детето няма паспорт, надявам се да е в България!
Колаж: Телеграф
A A+ A++ A

“Сашко няма международен паспорт. Надявам се да е в България“. Това сподели през сълзи пред „Телеграф“ баща му Александър Цветанов.

Вчера той обяви 100 000 лв. награда за този, който открие момченцето му. Изрично уточни, че сумата не е за информация, а реално за откриване на 12-годишния Сашко.

„Още никой не е позвънил“, допълни Александър и продължи: "Времето тече и трябва нещо да се направи. Вече не издържам. Парите не са ми важни, важно ми е детето“.

Лондон

Сашко не е бил извеждан към Англия и не е влизал в тази държава, сочат данните на МВР. След излизането на Острова от ЕС, всеки гражданин от държава членка, който отива там, трябва да притежава международен паспорт. На въпрос смята ли, че е възможно майката на детето да стои зад изчезването му, той категорично отрече.

Радостина Цветанова е напуснала България още през 2019 г. и не се е връщала у нас, нямала и желание да взима при себе си Сашко.

Версия

Бащата не изключва момченцето да е било отвлечено. На въпрос има ли някой, който подозира или би имал мотив да скрие Сашко, той отговори, че не се сеща за такъв.

Малко по-рано пък сподели, че детето е добре с ориентацията, познава парка, в който се разхождат, имал си и любимо магазинче в мола. Нямало как да се загуби и да не може да се прибере вкъщи. „Значи може да отиде сам в парка и да се прибере, значи може да ми избяга и от парка, значи има някаква друга причина”, заяви Цветанов. Обясни още, че двата дни преди да изчезне, не е бил на училище, защото се разсейвал в часовете. Предпочел да работи у дома с частни учители.

Въпреки че МВР и доброволците свиха чувствително броя на хората, които издирват Сашко, стотици са на терен и не се отказват.

Във Фейсбук и Телеграм групите бяха публикувани снимки на места в района на профилакториума, на които са оставени вода и кроасани. „Който види, че ги няма, веднага да сигнализира“, написаха доброволците.


#Александър Цветанов #Сашо от Перник