Обратно към пълната версия на статията »

От МВР предупреждават да не се отварят имейли, изпратени от тяхно име

От МВР предупреждават да не се отварят имейли, изпратени от тяхно име
МВР
A A+ A++ A

От МВР-Сливен съветват да не се отварят мейли, изпратени уж от тяхно име, озаглавено „Призовка за съд“, съобщиха от регионалната дирекция

„Във времето са получавани сигнали за такъв тип писма, адресирани от името и на други структури на МВР. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва и отварянето им, защото това може да крие риск и за техните електронни устройства. Напомняме, че и-мейлите на вътрешното ведомство, както и на останалите институции, задължително съдържат разширението „.bg“”, пишат от полицията.

Първият съвет е публикуван официално на 15 ноември на страницата на МВР.

„Във връзка със сигнал от гражданин, че по и-мейла си е получил писмо, озаглавено „Призовка за съд“, а при отварянето му то е илюстрирано с логото на главна дирекция на МВР, с подпис на съответния директор, от полицията уточняват, че това е СПАМ”, пишат от полицията.

В съдържанието на зловредния мейл е посочено, че веднага трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване, но това не е истина, става ясно от позицията на полицията.


#МВР #Сливен #имейли