Обратно към пълната версия на статията »

Нова информация: Момчето с котенцето не е Сашко от Перник

Нова информация: Момчето с котенцето не е Сашко от Перник
A A+ A++ A

Няма и следа от изчезналото 12-годишно дете в Перник. Близки на семейството му и от полицията обявиха, че момчето от клипа, който беше разпространен в социалните мрежи, не е Александър.

"Категорично това не е Александър. Бащата вчера беше публикувал, че детенцето е видяно. Предвид създалата се ситуация, той не може да разсъждава трезво и детенцето към момента никъде не е видяно. Нито на записи, нито по камери - няма и следа от Сашко", обясни пред Нова тв близкият до семейството на детето Марио Антонов.

На брифинг старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник също коментира дали видеото е достоверно: "Не искам да коментирам нещо на 100%, за което не мога да бъда сигурен. Бащата го е заявил. За съжаление, това е било много часове преди информацията да достигне до нас".

И днес, вече четвърти ден, продължава издирването на 12-годишното дете.

Все още няма водеща версия за изчезването на момченцето, което е с аутизъм.

"Не са събрани доказателства, които да сочат, че изчезналото дете е жертва на престъпление", посочи говорителят на Окръжната прокуратура в града Албена Стоилова.

"Доказателствата сочат, че многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед, тъй като заболяването му е свързано с една хиперактивност, която трудно бащата е в състояние да контролира", допълни тя.

Днес, освен полицаи, в търсенето му участват и екипи от БЧК, доброволци и следови кучета. Използват се и термокамери, дронове и хеликоптер.

#Перник #дете