Обратно към пълната версия на статията »

Волгин попиля Венелин Петков: Защо стоя 6 години шеф, щом ти е оказван натиск от ГЕРБ?

Волгин попиля Венелин Петков: Защо стоя 6 години шеф, щом ти е оказван натиск от ГЕРБ?
БНР и фейсбук, Колаж: Novinite.bg
A A+ A++ A

"Някогашният голям началник в Би Ти Ви Венелин казал, че по време на началническия му период в медията ГЕРБ му оказвали натиск. Сензация! Шок! Бомба!", пише във Фейсбук журналистът Петър Волгин.

Коментарът му е по повод интервюто на екс шефа в бТВ Венелин Петков пред радио София на БНР, в което заяви, че от ГЕРБ са оказвали систематичен натиск върху новинарския екип на телевизията да не отразява президента за сметка на интервюта с гербаджии.

"Едва ли някой би си помислил, че е възможно подобно нещо! Ако не ни го беше казал това Венелин, никога не бихме заподозрели, че от ГЕРБ са способни на подобни неща!", продължава Волгин.

"Хайде сега сериозно. А защо Венелин си стоя шест години началник, при положение, че му е оказван такъв натиск? Защо тогава не стана и не посочи Бойко с пръст, не го заклейми като "гонител на свободата на словото"?

Имам отговор на този въпрос, а предполагам и вие, но е твърде нелицеприятен, за да го казвам на глас. Въпросният Венелин ми прилича на онези хора, прекрасно интегрирани в системата на комунистическа България, които след 1989 г. се оказаха първи демократи и потомствени антикомунисти.

И още нещо. Венелин много искаше да оглави БНТ. И ако беше станал генерален директор, какво щеше да прави? Да се противопоставя на политическия натиск? Да защитава свободното слово?

Едва ли. Щеше да прави същото, което е правил като шеф в БиТиВи - да изпълнява нарежданията, които властта спуска.

А дали на власт са ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП - за такива като Венелин това няма никакво значение. Те са просто изпълнители на поръчки. И когато господарите изчезват, слугите стават дисиденти. Тъжна история.


#Петър Волгин #Венелин Петков