Обратно към пълната версия на статията »

Путин наказа Пугачова: Прати внука ѝ на фронта, даде имението й на бежанци от Донбас

Путин наказа Пугачова: Прати внука ѝ на фронта, даде имението й на бежанци от Донбас
A A+ A++ A

Кремъл и Путин намериха начин да отмъстят на Алла Пугачова за решението ѝ да застане на страната на Украйна във военния конфликт с Русия. Актьорът Никита Пресняков, който е внук на суперзвездата на руската естрада, е бил мобилизиран за участие във войната в Украйна. Това съобщи руският „Пети канал“, като се позова на свои източници.

Актьорът е бил взет от представители на военкомата по време на репетиция на Губернския театър.

Представителите на театъра са отказали коментари, а самият Пресняков не отговаря на телефонни позвънявания. Това се случва седмици, след като Алла Пугачова взе със себе си двете си малки деца и напусна Русия с еднопосочен билет, обявявайки се срещу родината си.

Според в. „Известия“ певицата е отлетяла от летище „Внуково“ за Тел Авив. В началото на войната в Украйна Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин заминаха за Израел уж за почивка, но всъщност правеха всичко възможно да уредят паралелния си живот там. В края на август певицата се върна в родната си страна, но за кратко. На 18 септември Пугачова поиска да бъде обявена за „чуждестранен агент“, след като дни по-рано това се случи на Галкин. Тя публикува в социална мрежа обръщение към руското министерство на правосъдието с молба да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти. „Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна“, написа тя в обръщението си. Според руското ведомство известният телевизионен водещ и комик Максим Галкин е включен в черния списък за „осъществяване на политическа дейност“ срещу заплащане от чуждестранен източник – Украйна. По-рано той осъди нахлуването на Русия в Украйна.

В социалните мрежи Пугачова нарече съпруга си „истински неподкупен руски патриот, който иска... да се сложи край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели“. Тя заяви, че „илюзорните цели“ на Кремъл в Украйна „превръщат страната ни в парий и правят живота на нашите граждани изключително труден“. Антивоенната позиция на Пугачова и Галкин явно не може да бъде простена от Кремъл. Веднага след като звездата на руската естрада напусна родината си, радиостанциите получиха указания да не пускат нейните песни. Сега и внукът ѝ е изпратен на фронта, а имението ѝ замък е предложено на бежанци от Донбас, пише "Ретро".


#Алла Пугачова #Берлин Владимир Путин Русия удължи хуманитарната пауза в Алепо #Владимир Путин #мобилизация #внук