Обратно към пълната версия на статията »

Борисов за преживения стрес от бременната му дъщеря при ареста: Оставих я превита на две да гледа как ме отвеждат

Борисов за преживения стрес от бременната му дъщеря при ареста: Оставих я превита на две да гледа как ме отвеждат
Фейсбук
A A+ A++ A

Дядо за трети път на 3 ноември стана Бойко Борисов. Дъщеря му Венета го дари с внучка Виктория, а цялата ѝ бременност баща ѝ успя да запази в абсолютна тайна. Единствено пред ПИК и журналистката Соня Колтуклиева лидерът на ГЕРБ разкри, че семейството му е преминало през драматични моменти в последните месеци. Поводът Борисов да открехне завесата на личния си свят бе изваденият на показ от ПИК секретен екшън-план на МВР за ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова през март тази година, когато на власт бе Кирил Петков. Впоследствие скандалното им задържане бе обявено от съда за незаконно.


„Какви хора са тези, кажи ми?! Дори едно „извинявайте“ не казаха! Не показаха неудобство, че бяха изпратили полицаи да ни арестуват пред децата и внуците. Защо бяха тези демонстрации?!

Много, много, много съм щастлив, че вчера (бел. ред. – 3 ноември) дъщеря ми роди и двете с бебето Виктория са добре. Не мога да ти опиша какво преживях на 17 март като баща – знаех вече, че дъщеря ми е бременна, а беше пометнала преди това от стрес. Казах ѝ: спокойно, миличка, искам да се успокоиш и да си легнеш, аз ще се оправя. Оставих я превита на две на прозореца да гледа как ме отвеждат… Никога нямаше да им простя, ако нещо се беше случило с нея. Никога! Не желая сега хората да ме съжаляват. Искам да мислим всички как да се подобри животът на българите. Това е най-важното за политиците“, каза Борисов. Той поздрави дъщеря си Венета за щастливото събитие и в своя фейсбук профил, където към тяхна обща снимка от семейната трапеза в дома им в Банкя написа: „В чест на победата Венета роди Виктория! Да е здрава и да побеждава! Браво, тате!“.


Щерката на Борисов и половинката ѝ Иван, който е нейната ученическа любов, са вече родители на 3 деца. Първородният им син Бойко, който е кръстен на дядо си, се роди през януари 2016 г., вече е на 6, а от тази есен посещава предучилищен клас. Братчето му Иван, което носи името на баща си, се появи на бял свят през юли 2018 г. и е на 4-годишна възраст. Новородената им сестричка родителите не издават на кого са кръстили.


Дъщерята на Бойко Борисов е на 39-годишна възраст и е отдадена изцяло на семейството си. Грижите за децата са предимно върху нейните плещи, защото майка ѝ Стела Костова – бивша съпруга на лидера на ГЕРБ, живее отдавна в Щатите, където е лекар. Тя също била на седмото небе от появата на първата си внучка, въпреки че не могла да присъства на раждането и изписването. При първа удобна възможност обаче щяла да се прибере в България, за да прегърне малката Виктория лично. За последно Стела бе у нас в края на лятото, когато с дъщеря ѝ и внуците ѝ бяха на море.

До 2013 г. Венета живееше при нея в Америка. Заедно с Иван обаче прецениха, че искат да се върнат в родната Банкя, където да създадат семейство. Свързва ги близо 25-годишна любовна история. Запознават се още в ранното си детство. Настоящият зет на Бойко Борисов също е родом от Банкя и е дете на комшийско семейство.

С Венета израстват на една и съща улица, а къщите им се намират на 200-300 метра една от друга. Първите им любовни трепети пламват в училището. В края на 90-те пътищата им обаче се разделят. Дъщерята на лидера на ГЕРБ заминава за Щатите при своята майка Стела. В Америка Венета отива, за да продължи образованието си и да сбъдне мечтите си за реализация. Тя се отдава на учението и взема цели три дипломи от престижния Калифорнийски университет – пo мeждyнapoдни иĸoнoмичecĸи oтнoшeния, бизнec aдминиcтpaция и финaнcи. След дипломирането си започва работа в международно дружество, където трупа стаж, но за кратко. Съдбата отново я събира с Иван, който заминава при нея в Америка, за да бъдат заедно. България обаче им липсвала твърде много и преди 9 години взели решението да се върнат на родна земя, където са родени и трите им дечица, пише "Ретро".

#Бойко Борисов #бременна дъщеря