Обратно към пълната версия на статията »

ГЕРБ и БСП обсъждат бюджета за 2023 г.

ГЕРБ и БСП обсъждат бюджета за 2023 г.
A A+ A++ A

На 10 ноември парламентарната група на БСП ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, за да разговарят относно бюджета за 2023 г.

На срещата се очаква да бъдат коментирани най-важните приоритети на двете партии свързани с държавния бюджет за следващата година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв начин трябва да бъде изграден бюджета, така че да е възможно най-добър в икономическо отношение, да успее да подпомогне на българските граждани във времена на кризи и същевременно да няма висок дефицит.

БСП вече осъществи среща с ПП, като след разговорите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите показатели.

“В четворната коалиция по време на кабинета Петков не е имало различия по повод икономическата политика в страната, затова и сега разговорите за консенсусни”, каза Румен Гечев от БСП по време на срещата.

В края на разговорите Кирил Петков обобщи приоритетите така: Нов бюджет, консенсус, че политическите дебати за създаване на правителства не са свързани с разговорите за бюджет, общо мнение, че дефицитът не трябва да излиза от рамките на нормалното, но въпреки това социалните политики да бъдат реализирани.

БСП стартира срещи с парламентарно представените партии относно бюджета след като служебния кабинет заяви, че ще внесе предложение за удължаване на сегашния действащ до април 2023 г. Според Нинова трябва да има нов бюджет, защото ако се удължи старият средствата по социалната политика ще бъдат недостатъчни.

#ГЕРБ