Обратно към пълната версия на статията »

Донев за убийството на границата: Политическите изказвания смущават с безпаметност

Донев за убийството на границата: Политическите изказвания смущават с безпаметност
A A+ A++ A

Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи и коментари. И обвинения, както и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за решаване на наследените кризи вече почти сто дни. Това коментира преди заседанието на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев.

„Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицаи, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента - съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява не неуважение към българските граждани”, отчете той.

Министрите в кабинета почетоха с минута мълчание загиналия граничен полицай.

„Смъртта не е повод за многословие. Искрени съболезнования към семейството, близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват българската граница”, заяви Донев.

Служебният премиер беше категоричен, че всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България. „Когато говорим за сигурността на българската граница, всъщност, говорим за националната сигурност и суверенитета на българската държава”, смята той.



#МС #Гълъб Донев