Обратно към пълната версия на статията »

Гешев: Прокуратурата ще подкрепи институциите в борбата с нелегалната миграция

Гешев: Прокуратурата ще подкрепи институциите в борбата с нелегалната миграция
A A+ A++ A

Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция, написа главният прокурор Иван Гешев в социалната мрежа Туитър. Той изказа съболезнования на близките и колегите на загиналия служител на Гранична полиция, който беше прострелян снощи.

"Тъжен професионален празник за МВР - съболезнования към близките и колегите на загиналия служител на Гранична полиция! Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с престъпността и нелегалната миграция", написа Гешев.

По случая с убития граничен полицай вече има разследване, образувано от прокуратурата, срещу неизвестен извършител. Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането на неотложни действия на турска територия, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

На брифинг сутринта главният секретар на МВР Петър Тодоров и вътрешният министър Иван Демерджиев посочиха, че вероятно извършителите се намират на територията на Турция и е говорено с властите в съседната държава да окажат съдействие за залавянето им.

#Гешев