Обратно към пълната версия на статията »

Заради скандалния клип: Прокуратурата разследва Рут Колева

Заради скандалния клип: Прокуратурата разследва Рут Колева
A A+ A++ A

Районната прокуратура - Пловдив започва разследване на начина, по който е заснета фотосесията на Рут Колева в Перущица. Това съобщи районният прокурор Чавдар Грошев.

Певицата засне видеоклип и снимки, качена върху символичната костница, част от мемориалния комплекс, посветен на три поколения в Перущица. Грошев уточни, че в рамките на месец ще стане ясно дали ще се съберат данни, достатъчни за досъдебно производство.

"Ще бъдат снети сведения от лицата, направили клипа и от кмета на Перущица, за да се види дали са извършени хулигански действия; какъв е паметникът, поддържа ли се, какъв е достъпът до него", уточни Грошев. Той съобщи, че в Районна прокуратура - Пловдив е подаден сигнал на 4 ноември от кмета на Община Перущица Мария Вълканова, в който е посочено, че има хулиганство от страна на певицата пред саркофага на паметника.

Предстои да се проверява дали са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение както към жителите на град Перущица, така и обществото като цяло. Към настоящия момент по случая работят служители от Районно управление на МВР - Стамболийски. Назначена е и проверка, за да се установи на място какво е състоянието на паметника.

По-рано Вълканова каза, че поведението на въпросната певица е "абсурдно, недопустимо и грозно". Тя подчерта, че за това никой от града не е бил уведомен и никой не е бил питан и добави, че с действията си Колева е посегнала на паметта на хилядите пeрущинци, загинали за свободата на България, което е обида както за цялото население на града, така и за нацията ни.

#Рут Колева