Обратно към пълната версия на статията »

Разследването срещу Георги Семерджиев приключи, той - с 4 обвинения

Разследването срещу Георги Семерджиев приключи, той - с 4 обвинения
МВР
A A+ A++ A

Националната следствена служба е приключила разследването срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“ и предава делото на прокуратурата за писане на обвинителен акт и даване на съд, съобщи bTV. Семерджиев ще трябва да отговаря по четири обвинение – за катастрофата и смъртта на двете млади жени, за шофиране след употреба на наркотици, за използване на фалшива шофьорска книжка и за притежание на наркотици.

Преди няколко дни Софийският апелативен съд окончателно отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев. Оказа се, че той дори няма валидни документи за самоличност, което представлява риск да се укрие. От експертизите вече е ясно, че Семерджиев е шофирал със 166 км/ч и е минал на червено преди катастрофата. Пак според съда - има достатъчно доказателства не само за тежката катастрофа, а и за държането на наркотици и ползването на фалшиви номера за автомобил.

По делото за катастрофата на бул. "Черни връх" са разпитани десетки служители на МВР, но никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев. Това обяви наскоро зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. По-рано от Министерството на вътрешните работи обявиха, че Георги Семерджиев се е ползвал с протекцията на служители на реда, а след катастрофата отново униформени са му оказали помощ. Според доклад на инспектората на МВР по отношение на Семерджиев различни подразделения са действали по различен начин - някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, какъвто не предвижда нито законът, нито правилата в МВР. „Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев“, посочи вътрешния министър Иван Демерджиев.


#Георги Семерджиев #разследване #обвинения