Обратно към пълната версия на статията »

Джокович за Федерер: Неговите следа и наследство ще живеят вечно

Джокович за Федерер: Неговите следа и наследство ще живеят вечно
A A+ A++ A

21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович говори за швейцарския тенисист Роджър Федерер, който сложи край на кариерата си.

„За мен беше чест да бъда там. И всички изпитахме много емоции. Тъй като интензивността на съперничеството е толкова висока, че няма време да се осмислят някои от по-големите моменти по пътя. Неговата следа, неговото наследство ще живее вечно. Да, той сложи край на кариерата си, но наследството му ще живее още много, много десетилетия напред. Защото той не само постигна толкова много на корта, но и вдъхнови толкова много млади хора да хванат ракета в ръка. Сега много таланти казват, че Роджър е техен идол. Страхотно е, илюстрира неговото величие“, заяви Джокович пред „Tennis Channel“.

Ноле също така отбеляза, че все още не мисли много за прекратяване на кариерата си, тъй като все още не е готов. Според него той би искал основните му съперници Федерер и Надал да са наблизо.

41-годишният швейцарец прекрати кариерата си тази година, след като игра на „Лейвър Къп“ в Лондон в края на септември.

Федерер има 20 победи в турнири от Големия шлем, 111 победи на турнири от ATP, два олимпийски медала - злато на двойки и сребро на сингъл. В статута на 1-ва ракета в света Федерер прекара 310 седмици.

#Роджър Федерер #Новак Джокович