Обратно към пълната версия на статията »

Ето кога EVN Топлофикация стартира новия отоплителен сезон

Ето кога EVN Топлофикация стартира новия отоплителен сезон
A A+ A++ A

EVN Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 7 ноември 2022 г. (понеделник). С оглед на понижаването на температурите и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2022/23 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:

  • детски и здравни заведения
  • училища и други учебни заведения
  • обществени и стопански сгради
  • жилищни сгради.
  • За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици.

EVN Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление

#EVN Топлофикация