Обратно към пълната версия на статията »

Трус в родния футбол - Левски пусна нова кървава декларация, иска нов конгрес на БФС

Трус в родния футбол - Левски пусна нова кървава декларация, иска нов конгрес на БФС
A A+ A++ A

От Левски пуснаха нова кървава декларация като призоваха ръководство на Българския футболен съюз да насрочи дата за извънреден конгрес в началото на 2023-а година. "Сините" излязоха с изявление, в което пишат, че "българският футбол е в критично състояние и се нуждае от радикални мерки за оздравяване".

Ето какво написаха от "Герена":

Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес.

Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания.

Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите.

„ПФК Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол."

#Левски #БФС