Обратно към пълната версия на статията »

Радостин Василев: Зам.-председател на ДПС ме помоли да се откажа от спортната комисия

Радостин Василев: Зам.-председател на ДПС ме помоли да се откажа от спортната комисия
A A+ A++ A

Един от заместник-председателите на ДПС ме помоли да се откажа от спортната комисия. Когато в парламентарната група решим да го изясним, ще го направим публично. Споменах обаждане от президентството, не съм споменавал думата „президент“. Това каза по bTV Радостин Василев.

Той обясни, че в лично качество за него не е важно да бъде председател на парламентарната спортна комисия и това не е самоцел. А причината от ПП да настояват това да се случи е аргументът, който им е бил представен.

„Няма мнозинство, за да бъда избран за председател, е най-простият отговор, както нямаше и мнозинство, което да избере Никола Минчев. От моята уста „камили“ и „интриги“ не са се чули“, коментира Василев в отговор на Карадайъ и Румен Радев, които използваха тези думи.

„Във вторник вечерта ни бе предоставен списък с комисиите, които ще оглави „Продължаваме промяната“. Тази по спорт бе разменена за тази по екология. В сряда бях повикан от водещите лица в ДПС и ми беше казано, че трябва да се откажа, че не трябва да влизам в тази битка. Аргументът беше, че е имало обаждане от президентството. Заради този аргумент взехме решение да не се отказваме от тази комисия"

"Проведохме втора среща с колегите от ДПС. Тогава с мен беше и Кирил Петков. Карадайъ каза, че е поел ангажимент и няма да отстъпи. Критикуваше други двама представители на ДПС, че изобщо са гласували тази комисия да дойде в „Продължаваме промяната“, каза Василев.

Той бе категоричен, че никога не си е позволявал да обижда или обвинява някого, без да има доказателств и че е готов да се подложи на детектор на лъжата.

„Ще поема цялата отговорност да казвам истината“.


#Радостин Василев