Обратно към пълната версия на статията »

Диетолози: Никога не яжте тези храни, ако не искате да дебеете

Диетолози: Никога не яжте тези храни, ако не искате да дебеете
Pixabay
A A+ A++ A

Днес е по-трудно от всякога да си подберем диета, с която да отслабнем или просто да поддържаме здравословен начин на живот. Те са толкова много, а версиите коя е полезна и коя е вредна ни заливат непрекъснато.

Диетолозите са хората, които най-много могат да ни помогнат при избора ни. Но кои са храните, които самите те не биха си купили за себе си и семействата си?

Някои видове ориз

Тук става въпрос преди всичко за белия, но има и други видове ориз, които имат висок гликемичен индекс и биха довели до покачване на телесното тегло. Ако все пак държите на този източник на въглехидрати, по-добре се насочете към кафявия или черен ориз.

Сосове

Въпреки че си слагаме изключително малко количество кетчуп, барбекю сос или горчица, по-добре е да не го правим. Всички те съдържат добавена захар, която е пречка при отслабването, а и при всеки здравословен режим.

Сушените плодове

Уви, сушените плодове не са просто сушени плодове. Те се обработват със серен диоксид. Забелязвали ли сте, че насекомите не проявяват интерес към сушените плодове? Има защо! Сред техниките за обработката им се използват газови или бензинови пещи, ускоряващи процеса на съхнене.

Грозде

Причината диетолозите да избягват гроздето е, че този плод си е направо бонбон от природата - вкусен е, но съдържа страшно много захар. А никой не яде просто едно зрънце.

Неправилно сготвена риба

Рибата е скъп продукт и съдържа изключително важни Омега-3 мастни киселини. Но цялата ѝ полезност се "изпарява" при неправилното ѝ приготвяне. Единствените правилни начини за готвене на риба, пазещи полезните ѝ свойства, са варенето и печенето.

Източник: jenata.blitz.bg

#хранене #диети #храни