Обратно към пълната версия на статията »

Тумба роми пребиха добрия великан от "Игри на волята"

Тумба роми пребиха добрия великан от "Игри на волята"
A A+ A++ A

Последният отпаднал участник от „Игри на волята“ - исполинът Цветан Петров, е бил пребит от тумба роми в София. Цецо се озовал в центъра на ромския въргал след нелеп инцидент със счупена каруца и избягал кон.

Случката се разиграла през юни 2018 година на столичния булевард „Владимир Вазов", когато впрегнат кон успява да се откъсне от впряга и, бягайки по булеварда, се удря в спрелия на червен светофар автомобил на Цветан. При разпрата, възникнала след инцидента, той бил нападнат от каруцаря и негови роднини, припомня Телеграф.

„Видях как кон с част от каруца тича към нас. Не можех да дам назад, защото имаше коли. Конят мина покрай колата ми и частта от каруцата се удари в предницата на автомобила, счупи бронята, огъна калника и строши фара. Търсих човекът, който трябва да води коня. Видях го като се задаваше от бул. Владимир Вазов“. Опитах се да го спра, за да му разкажа какво се е случило и да извикаме КАТ. Той директно скочи на бой. После се появиха и други хора от ромски произход и ме питаха защо бия момчето“, описва злополучната ситуация тогава Цветан и разказва пред медиите, че нападателите му имали метални предмети.

На помощ на Цецо се притекли двама души, но и те били спрени с агресия от страна на нападателите. Приятелката му Петя Кръстева, която също била в ударения автомобил, пък потърсила помощ от полицията по телефона.

„Циганите бяха поне 10-12. Едно момче ми каза да се качвам бързо в колата, защото идват още. Нямах време да чакам полицията. Качих се в автомобила и тръгнах“, разказва още Цветан. „Нормално е да се страхувам, но ще съдя нападателите“, зарича се тогава великанът, който преди дни отпадна от „Игри на волята“.

#"Игри на волята"