Обратно към пълната версия на статията »

43-ма мобилизирани се ожениха на масова сватба в Русия ВИДЕО

43-ма мобилизирани се ожениха на масова сватба в Русия ВИДЕО
A A+ A++ A

Масова сватба се проведе в Санкт Петербург заради мобилизацията в Русия. Кадри от церемония миналата седмица показват десетки двойки, които разменят обетите си едновременно. Младоженците са дали доброволното си съгласие да се оженят от местата си в службата по вписванията в Сестрорецк, разкри видео от местната телевизия SCTV.ru.

Около 43 двойки са били венчани на десет групи в един ден. Законът в Русия повелява, че двойка може да сключи брак не по-рано от месец след подаването на документите, пишат от "Дейли мейл".

Уникалната церемония се проведе, след като Москва добави мобилизация към списъка с "изключителни случаи", който позволява сватбата да бъде ускорена.

Телевизионният канал твърди, че бързото проследяване на сватбите на войниците преди изпращането им в Украйна е "добро за морала" и "създава усещане за стабилност". Критиците обаче твърдят, че "ускорената процедура" е с единствената цел да осигури обезщетение за съпругите на войниците, в случай че загинат на фронтовата линия.

"Позволете ми да ви стисна ръката преди това и да ви благодаря", каза местният депутат Вера Сергеева, говорейки на един войник, който участва в церемонията.

"Не си избягал, не си се уплашил, ти си тук и победата ще бъде наша." Сергеева добави: "Подаръкът от законодателната власт за вас е брачна церемония." Двойките попълниха индивидуални молби за брак, а церемонията се проведе едновременно за всички, като всяка двойка получи възможността да каже индивидуално: "Да". След това младоженците си размениха пръстени и целувки. Сергеева отбеляза, че процесът на сключване на брак в Русия изисква "официално потвърждение на одобрението на близките и държавата", а бързата церемония била "страхотен подарък", който е "много приятен за всички". "Това създава усещане за стабилност", каза тя.

"Абсолютно съм убедена, че върху крехките рамене на една жена се крие и много любов." Една двойка, която участва в церемонията, каза на SCTV, че са щастливи да формализират връзката си, съобщава The Insider. "Знам го от много време", каза един младоженец.Той и съпругата му отбелязаха как "разбира се, искахме" да се оженим и че "в дългосрочен план избрахме правилната дата".

"Всъщност не очаквах да има такава сватба", каза булката за церемонията. Явно е очаквала да изчака известно време, преди официално да стане съпруга. Друг мобилизиран ухажор, участвал в церемонията, допълни: "Подаръкът е много добър, за цялото семейство. Ще се върна от войната, непременно ще го полеем".

#мобилизация #сватби