Обратно към пълната версия на статията »

Нешка Робева: Щом народът си иска ГЕРБ, заедно с ДПС и ДБ правят правителство

Нешка Робева: Щом народът си иска ГЕРБ, заедно с ДПС и ДБ правят правителство
BgOnAir
A A+ A++ A

"Хората дълго време очакваха промяна. И когато се появиха тези млади хора, изведнъж хората се събудиха. Повярваха в чистотата на лудостта. За съжаление, промяната не се случи както всички я очакваха. Най-страшното и това, което предизвика апатията и отказа от гласуване, е Народното събрание. Простотията, която лъха, тази агресия. Аз отказах да слушам партиите", коментира легендата в художествената гимнастика Нешка Робева пред Bulgaria ON AIR".

"Вече трети избори народът си иска ГЕРБ. Щом народът си иска ГЕРБ и след тях са ДПС, а "Демократична България" е готова за всеки да се залепи, те правят едно правителство", изтъкна Робева.

Тя алармира, че я няма мисълта за България, а вместо това има наглост.

"Какво значи да направиш коалиция? Всички се радвахме. Направиха програми, очертаха червени линии. След това тези червени линии излизат виртуални. Знаем, че поне половината милиарди от ЕС ще бъдат откраднати. Но не знаем какво ще стане утре. Противопоставят се два свята и ние сме въвлечени. Ние сме просто едни пионки, едни въшчици", подчерта Робева.

"Българинът е особняк и търпи много, но ако се сбъдне всичко, което ни предсказват "достойните", и когато се наложи човек да купи един кубик дърва за 200 лева и не може да си гледа децата... Ще се поохлади ентусиазмът, когато видим народът как се надига. Аз също вече не вярвам, но се задължих да гласувам. На кого да вярваш?", каза още легендарната треньорка.

Тя посочи, че президентът на Азербайджан фигурира в списъка "Магнитски", но в същото време ние не се отказваме от азерския газ. И настоя, че демокрацията изисква изключителна самодисциплина и почтеност. По думите ѝ демокрацията е зачитане на другото.

"Политиците да излязат от черупката на комфорта и да пожалят този безкрайно унижен, болен и обезверен български народ. Само те могат да накарат хората да им повярват с личния пример", завърши Робева.