Обратно към пълната версия на статията »

Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно

Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно
Стоп кадър/YouTube
A A+ A++ A

Добър вече и добре дошли при "Тъкър Карлсън тази вечер"!

Започваме с едно мрачно съобщение за една катастрофа, от най-огромните катастрофи за околната среда, на която сме били свидетели, която се случва тази нощ на крайбрежието на Дания.

Тръбопроводът Северен поток, който e собственост на Русия за пренасяне  газ от Русия за Западна Европа, е бил разбит. В този момент "Северен поток 1" и "Северен поток 2" изливат милиони кубични метри природен газ в Балтийско море. Въздушната снимка, която е на вашите екрани, показва район с токсични мехурчета, който е широк половин миля и можем само да гадаем колко морски бозайници загиват сега – безброй. Но трайната щета може да бъде за атмосферата, защото прородният газ се състои от 90% метан.

Метанът, както Джо Байдън често ви е повтарял, е ключовият причинител на глобалното затопляне, което рабира се, е екзистенциална заплаха за човечеството на планетата. Така че, ако се тревожите за климатичните изменения, това, което сега се случва с тези тръбопроводи, е най-близкото приближаване до Апокалипсиса, което сме имали. Въпросът е как това се е случило. Оказва се, че не е инцидент. По същото време, когато течовете от тези тръби са били установени, шведските власти са засекли две мощни подводни експлозии, всяка от които е била с еквивалент повече от 45 килограма динамит. Нищо в природата не може да предизвика това. Почти веднага тръбите започват да текат на три различни места.

Така че, има само едно обяснение за случилото се – това е било акт на индустриален тероризъм. Това е било съвсем очевидно и за премиера на Полша, който без да губи време го казва. Вижте.

„Днес отново имаме работата с акт на саботаж. Все още не знаем подробности за случилото се, но можем ясно да видим, че то е акт на саботаж. Акт, който вероятно бележи следващия етап на ескалация на ситуацията, пред която сме изправени в Украйна.“

Можем ясно да видим, казва той, че това е акт на саботаж, акт на тероризъм. Да, можем да видим това. Въпросът е кой го е извършил, но основният заподозран очевидно е същият, който открадна през 2016 г. в Съединените щати изборите от Хилари Клинтън. Това трябва да е Владимир Путин.

"Вашингтон Поуст" има право. Путин, както те заявяват, „изцяло превръща в оръжие тръбопроводите "Северен поток“. Според канадския посланик в ООН, Владимир Путин е решил да използва, цитирам, „замърсяването като военен акт“. Прогресивни туитове силно подкрепят това заключение. Путин го направи. И това се връзва, докато не помислите само за момент.

Владимир Путин може би е злодей, те ни казват, че той е злодей. Но глупак ли е? Може би не е глупак.

Обаче, тук идва най-странната част – ако Вие бяхте Владимир Путин, трябваше да сте суициден кретен, за да взривите собствените си газови тръби.

Това е единственото нещо, което никога не бихте направили. Тръбопроводите за природен газ са основният ви източник на власт, на вашето богатство и най-важното – вашето предимство пред другите страни. Европа има нужда от вашата енергия, повече от всякога с приближаването на зимата. Ако не можете да доставите тази енергия, то страни като Германия не са длъжни да обръщат внимание на това, което искате. Вие сте във война, няма излишна помощ и имате нужда от всяко предимство, което можете да си осигурите. Следователно, няма шанс да взривите "Северен поток 1" или 2. Не и сега. Очевидно.

Всъщност, толкова очевидно, че дори нашият прочут държавен секретар Тони Блинкен изглежда го признава. Саботирането на "Сверен поток", каза той днес, цитирам, „явно не е в ничий интерес“. Вярно е. Но само наполовина е вярно. Вярно е, че взривяването на "Северен поток" не помага на Владимир Путин. Той не би го направил, защо би? Но това не означава, че други страни не биха обмислили да го направят. Те биха го обмислили и ние знаем, че те са го обмисляли, защото поне една от тях го е казвала публично. В началото на февруари, по-малко от 3 седмици преди войната в Украйна да започне, Джо Байдън предложи в Камарата, че ще сложи край на тези тръбопроводи. Вижте.

Цитат от Джо Байдън:

„Ако Русия нападне, това онзачава, че танкове и войски пресичат границата на Украйна отново. И тогава вече няма да има и Северен поток.“

„Но как Вие ще направите това, при положение че проектът е под германски контрол?“

„Обещавам Ви, че ще бъдем в състояние да го направим.“

Забелязахте ли как тази фраза на президента не беше, че ще замрази доставките на газ от Русия за Германия, той каза, че няма да има "Северен поток", ще сложим край на "Северен поток". Ще го премахнем, ще го взривим. Как ще го направиш?, беше попитан. Обещавам Ви, че ще бъдем в състояние да го направим.

Казаха ни истината. Обаче всички зрители, включително и ние, не взехме Байдън на сериозно за това, което каза. Това е президентът, който обяви климатичните промени за най-належащите в историята на света. Това е човекът, който ви изнася лекции за това, че използвате печки на дърва, или че карате ванове, заради техните емисии. Това е човекът, който харчи милиарди, опитвайки се да намали кравешките флатуленции, заради метана, който съдържат.

Би ли този човек наистина взривил тръбопровод с метан посред Балтийско море? Трудно е да си представим. Това би бил невъобразимо безразсъден акт. Това би било нещо, което ще направите, ако искате да започнете ядрена война. Или ако сте луд. Но в ретроспектива е очевидно, че са мислили за това, защото Джо Байдън не беше единственият, който го предложи. Виктория Нюланд от Държавния департамент каза почти съвсем същото нещо. Нюланд цял живот е била мажоретка на войната, тя работи здраво за инвазията в Ирак и никога не се извини, продължи нататък, помогна да се организира преврата на украинското правителство, така че тя е способна. Очевидно е способна на всичко. Но климатичен тероризъм? Това изглежда прекалено дори за Виктория Нюланд. Прекалено крайно. Но ето я нея, през януари. 

Цитат от Виктория Нюланд:

„Относно Северен поток 2 продължаваме да имаме много твърди и ясни разговори с нашите германски съюзници и аз искам да бъда ясна с вас днес. Ако Русия нападне Украйна, по един или друг начин Северен поток 2 няма да продължи.“

По един или друг начин, ще спрем Северен поток. Поглеждайки назад, тези думи изглеждат смразяващи, докато природен газ се излива в Балтийско море и в атмосферата. Така че трябва да се запитаме, би ли могла администрацията на Байдън да направи нещо подобно?

Не можем да кажем със сигурност, не знаем със сигурност. Можем да кажем, че близки съюзници на Белия дом на Байдън смятат, че те със сигурност са го направили.

Радослав Шикорски е полски политик, върховен представител по външната политика на ЕК, има връзки. Той също така е съпруг на изследователката на комунистическия режим Ан Eпълбаум от Atlantic Magazine. Шикорски е толкова близък до Джо Байдън, че има снимка на двамата в профила си в Туиър. Когато тръбите гръмват, Шикорски реагира незабавно и ето какво написа:

„Благодаря ви, САЩ“

Още веднъж, наистина ли администрацията на Байдън направи това? Не е за вярване. Освен че това е зверство, е и ефективен акт на тероризъм, ние не искаме да отправяме това обвинение.

Но трябва да ви съобщим, че може би не случайно днес беше открит съвсем нов тръбопровод – един тръбопровод, който пренася неруски природен газ и който е приблизително в същия район като "Северен поток" 1 и 2. Нарича се Балтийска тръба, открита беше днес в Полша и ще пренася природен газ от Норвегия през Дания до Полша и други страни в съседство. И вероятно ще свърши добра работа, тъй като сега има по-малка конкуренция. Връзва ли се? Какво казва Белият дом за това? Как отчитат станалото днес? Не точно, че отричат ентусиазирано отговорността за това, но гледат в обратната посока.

Ето публичната реакция на президентството – разрушаването на още един енергиен тръбопровод е още една възможност да си купите електрическа кола.

Цитат:

„Както всички вече знаете, тези тръбопроводи са изпомпвали газ за Европа до този момент, а втората тръба никога не е била в действие, както знаете, а първата не е работила от седмици, защото Путин превърна в оръжие енергията и ние сме казвали това много пъти по-рано. Това само засилва значението на нашите усилия да работим заедно за получаването на алтернативни газови доставки за Европа и да подкрепим усилията за намаляване на потреблението на газ и да засилим истинска енергийна независимост, преминавайки към чиста енергийна икономика.“

О, преминаване към чиста енергия, казват хората, които е много вероятно да са отговорни за изпускането на метан в Балтийско море и в атмосферата, в мащаб, който повечето хора не могат да си представят. Хората, които ви изнасят лекции за вашите ванове, може би са взривили тръбопровод за природен газ и са предизвикали една от най-големите катастрофи на нашето време, която засяга околната среда.

Ако те са извършили това, то би било едно от най-откачените и най-разрушителни неща, които някоя американска администрация изобщо е правила. Но също така би било и напълно последователно за тях. Какво правят – унищожават. Тези хора нищо не строят, нищичко. Вместо това, те сгромолясват и унищожават. От исторически статуи, до Конституцията, до енергийна инфраструктура. И никой в Конгреса не се опитва да спре което и да е от тези неща. Те просто се приготвят за неизбежното следствие – тази вечер Сенатът внесе законопроекта за разходите, който предвижда 5 милиона за енергийното министерство, за да, цитирам, „се приготвим и отговорим на потенциални ядрени и радиологични инциденти в Украйна“.

Какво?!

Законът за разходите също така включва общите разходи на Съединените щати за Украйна – ние не само финансираме правителството им, но и енергия за Украйна на стойност 67 милиарда долара в навечерието на вероятен огромен икономически срив. Тук, за нашата икономика, 67 милиарда долара. Много ли е това? Това е повече от целия военен бюджет на Русия за миналата година. Очаква се Конгресът изцяло да приеме законопроекта по-късно тази седмица, като републиканците няма да се съгласят с нещата в този вид.

Каква ефективност ще има това? Всяко действие има противодействие. Равно и противоположно. Да взривиш тръбопровода "Северен поток"? Ок, ние се явяваме в нов образ и той е този на Съединените щати в директна война с най-голямата ядрена сила в света. Това не означава, че войната незабавно ще стане ядрена, но предполага да има последствия.

Ако ние наистина сме взривили тръбите на Северен поток, защо Русия да не пререже кабелите на интернет по морското дъно? Какво би станало, ако те го направят? Какво би станало, ако банките в Лондон не могат да комуникират с банките в Ню Йорк? Само една малка част, да оставим настрана, че това потенциално ще засегне нашата електрическа мрежа, нека просто кажем, че банките не могат да общуват помежду си, за един ден. Какъв ще бъде икономическият ефект от това? Ще се срине надолу до дома на всеки от нас. Можем да се изправим пред истински срив, можем много бързо да изпаднем до състоянието на страна от третия свят.

Това е залогът. Хората, които стоят зад това, гении като Виктория Нюланд, взеха ли предвид последствията? Може би са ги взели. Може би това е била идеята.

Източник: FOX News

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова