Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Мобилизация по руски: Карат запасняците да искат дамски превръзки! Боищата са масови и зверски

ВИДЕО Мобилизация по руски: Карат запасняците да искат дамски превръзки! Боищата са масови и зверски
A A+ A++ A

Множат се видеодоказателствата, свидетелстващи за същинския хаос и гняв, който предизвика мобилизацията в Русия. Освен пиянски изцепки и остаряла техника и облекла, пращаните на фронта мъже трябва да се примиряваат и с арогантно отношение от служителите на реда, липса на елементарни лекарствени продукти. Иначе казано - да се оправят кой както и ако може. Предоставяме на вниманието ви два клипа. 

Първият е от една от казармите, където се помещават новомобилизираните руски запасянци. Г-жата офицер набързо им илюстрира положението с медицинския инвентар. Няколко избрани преведени цитати за тези, които не разбират руски:

"Турникети няма, турникетите свършиха. Изровете турникети и други запаси от автомобилните си аптечки."

"Сега, няма да се смеете, ама пишете на съпругите си и на майките си, да ви пратят дамски превръзки и тампони. От евтините. Защо тампони ли? Защото като ги пъхнете в дупката от куршума, веднага се надуват и запушват раната."

"Такова е момчета, трябва сами да се грижите за себе си."

В друго прелюбопитно и много показателно видеодоказателство се вижда как запасняци се млатят здраво с пратените да ги контролират и охраняват служители на реда. Те са недоволни от условията и накрая дори опитват да качат с тях в автобуса към фронта един от военните полицаи. 

#военна мобилизация #мобилизация #запасняци