Обратно към пълната версия на статията »

„Менюто“ сервира убийствено преживяване от 18 ноември само в кината

„Менюто“ сервира убийствено преживяване от 18 ноември само в кината
A A+ A++ A

Каква е цената, която сте готови да платите, за да се докоснете до абсолютното съвършенство? На 18 ноември сме поканени на кулинарно пиршество, което ще задоволи и най-изтънчените киновкусове с перфектно подготвената и още повече – брилянтно изпълнената трилър мистерия Менюто. Присъединяваме се към номинирания за „Оскар“ Рейф Файнс (Списъкът на Шиндлер, Гранд хотел Будапеща) и младите звезди Аня Тейлър-Джой (На парчета, Викингът) и Никълъс Холт (Лудия Макс: Пътят на яростта) за най-„вкусното“ и провокативно изживяване в киносалоните тази есен. 

В Менюто млада двойка предприема пътуване до ексклузивен ресторант на отдалечен остров, за да задоволят кулинарните си и душевни търсения, опитвайки последното изключително  дегустационно меню, подготвено от виртуозен майстор готвач (Файнс). Само най-заможните могат да си позволят да се докоснат до това специално събитие, но могат ли парите да компенсират липсата на вкус и отношение към изкуството във всичките му форми? Когато посредствеността и позата надделеят, последиците са радикални.

Най-новият трейлър на Менюто ни потапя още по-дълбоко в стилната, но мистериозна атмосфера на филма, разкривайки допълнителни подробности за историята и героите, и загатва за част от шокиращите изненадите, които ни очакват. Брилянтно заснет, с интригуваща история и забележителни актьорски изпълнения, Менюто категорично се очертава като един от най-добрите и оригинални филми, които ще видим на голям екран тази есен. 

Режисьор на Менюто е носителят на „Еми“ Марк Милод, познат с работата си по получилите безброй награди световни хитове Наследници и Игра на тронове, а сценарият е дело на Сет Рийс (The Onion) и Уил Трейси (Наследници). Продуценти са номинираният за „Оскар“ Адам Макей (Големият залог) и Бетси Кок, а в главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт, Рейф Файнс, Джон Легуизамо, Ейми Кареро, Джудит Лайт, Рийд Бърни и др. 

Опитваме Менюто от 18 ноември само в кината.