Обратно към пълната версия на статията »

Украинец вкарва мигранти у нас, спипаха го на летището при опит да избяга

Украинец вкарва мигранти у нас, спипаха го на летището при опит да избяга
A A+ A++ A

Под ръководството на Районната прокуратура в Костинброд се води разследване за  незаконно подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през територията на страната.

Делото е образувано въз основа на отделени материали от досъдебното производство, водено под ръководството на Софийската окръжна прокуратура за предизвикано пътнотранспортно произшествие. Тогава е било установено, че на 21.08.2022 г., в района на с. Туден, община Годеч, при пътен инцидент била причинена смърт на водача на лекотоварен автомобил, превозвал незаконно пребиваващи в страната чуждестранни граждани. 

Мигрантите влезли на територията на България без знанието и разрешението на компетентните власти, като целели да стигнат до границата със Сърбия, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването е бил установен съучастник, подпомагал преминаването на 32-ма граждани от Афганистан и Пакистан в страната - 23-годишният гражданин на Украйна Р.Т. Той е бил задържан на ГКПП "Аерогара Бургас" при опит да напусне страната.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Костинброд Р.Т. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Днес съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по делото продължава под надзора на Районна прокуратура – Костинброд.


 

#.мигранти