Обратно към пълната версия на статията »

Хаджигенов прогнозира нови избори през март догодина

Хаджигенов прогнозира нови избори през март догодина
стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Няма да настъпим четвърти път една и съща мотика, резултатът е предизвестен, така или иначе. Така Николай Хаджигенов обясни защо "Ние идваме!" и ЕНП се отказаха от участие в предсрочните избори. Той допълни, че ще продължат да правят политика извън парламента.

В "Денят започва" по БНТ Николай Хаджигенов заяви, че не подкрепят политически сили, а ще подкрепят отделни политики. Отчете, че има 2 неща, за които се борят: правосъдие и демокрация, цитира го факти.бг.

"Ако конкретна политическа сила трябва да я подкрепяме, а тя няма да прави нищо, значи няма да я подкрепяме. Ние затова не подкрепяме нито една политическа сила", заяви Хаджигенов.

По думите му от "Продължаваме промяната" не са оправдали гласуваното им доверие.

"Имаха комфорта на пълното мнозинство. Имаха подкрепата на много голяма част от хората, на политическите формации, нашата включително, но дори не опитаха", каза Хаджигенов.

Според него от ПП така и не са разбрали срещу какво са изправени - "огромен враг с невероятен ресурс, с който не можеш да се справиш само защото си спечелил изборите".

"Крайно време е да разберат, че "парламентарна република не е просто лаф, написан в някаква книжка, която е именувана Конституция. Да, Борисов превърна това в цирк, гумен печат на едноличното си управление, но това не е така и не трябва да е така", коментира Николай Хаджигенов.

Прогнозира, че края на февруари-началото на март ще има поредни предсрочни избори.

 

 


 

#Николай Хаджигенов