Обратно към пълната версия на статията »

"Движение 21" няма да ходи на избори, готви се за следващите

"Движение 21" няма да ходи на избори, готви се за следващите
A A+ A++ A

След като партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ реши да не участва в предстоящите на 2 октомври парламенарни избори, още една позната формация ще пропусне вота.

Политическа партия „Движение 21“ на Татяна Дончева няма да се регистрира за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха от партията.

"Движение 21“ ще се готви за участие в местните избори и в изборите за 49-ото Народно събрание, посочват още от партията.

"Изборите на 2 октомври 2022 г. и мандатът на 48-ото Народно събрание ще бъдат междинни стъпки, част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление“, се отбелязва в съобщението на „Движение 21“.

От партията посочват, че ще използва следващите месеци, за да положат основите и да участват активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната.

"Необходима е нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти, да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства“, смятат от "Движение 21".
 

#Татяна Дончева