Обратно към пълната версия на статията »

Горещ август ще бъде боксовата среща между Олександър Усик и Антъни Джошуа

Горещ август ще бъде боксовата среща между Олександър Усик и Антъни Джошуа
A A+ A++ A

На 20 август в Саудитска Арабия световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава титлите си срещу човека, срещу когото ги спечели - Антъни Джошуа. През септември двамата се изправиха един срещу друг в Лондон, но украинецът доминира изцяло в срещата и постигна убедителна победа със съдийско решение.

Сега Джошуа ще опита да постигне реванш, връщайки си световните пояси във версии WBA, IBF, WBO и IBO. От друга страна, това дава на феновете възможност да направят своите залози за бокс, опитвайки майсторските си предвиждания.

Усик излиза като фаворит в реванша

 

Антъни Джошуа бе фаворит в първия мач преди година, но сега нещата се промениха. Тоталното надмощие на Олександър Усик го прави фаворит на букмейкърите. В WINBET виждаме, че към момента коефициентът за Усик е 1.50 срещу 2.60 за британеца

Повечето анализатори смятат, че Джошуа няма шансове при опити за надиграване с украинеца. Усик е значително по-техничен и интелигентен боксьор, което означава, че по всяка вероятност британецът трябва да търси нокаута. Както обаче видяхме в първата среща, това изглежда наистина трудно.
 

Ще видим ли тогава нокаут от Джошуа?
 

Разглеждайки коефициентите в спортна секция на WINBET, забелязваме, че коефициентът за нокаут на Антъни Джошуа е 4.00, което е една отлична ставка. Както вече казахме, най-вероятно британецът ще търси именно подобен завършек на срещата. Ако и вие смятате, че Джошуа може да успее да го постигне, коефициентът на WINBET изглежда като истински подарък.

От друга страна, най-вероятно сякаш изглежда Олександър Усик отново да спечели двубоя по точки. Тук WINBET дава коефициент от 2.37 за победа с решение за украинеца, което също е една солидна цифра и дава предпоставки за отлична печалба.

Нов треньор ще помага на Антъни Джошуа за реванша

 

Големите новини от лагера на Антъни Джошуа са свързани с промяната, която британецът реши да направи в своя лагер. Той се раздели с дългогодишния си личен треньор Роб МакКракън, заменяйки го с известния американец Робърт Гарсия. Той е бивш световен шампион, като в кариерата си на треньор е работил с имена като Мики Гарсия, Маркос Майдана, Антонио Маргарито, Виктор Ортис, Брандън Риос и други.

Британските медии съобщиха, че за реванша с Осик Джошуа отново е “налял” мускулна маса, което е коренно различно от подхода му за първия мач, когато той бе значително по-лек. Това ясно говори, че този път британецът има намерение да използва силата си, а не техниката.

Цяла Украйна ще бъде зад своя шампион

 

След ерата на братята Кличко, Украйна отново има световен шампион в тежка категория. Няма никакво съмнение, че на 20 август Олександър Усик ще се бие не само за себе си, но и за цяла Украйна, която продължава да бъде в състояние на война с Русия. Остава да видим до каква степен това ще мотивира допълнително световния шампион, който дори се бе включил като доброволец на фронта, за да защитава страната си. Едно е сигурно - това ще бъде не просто мач, а истинско боксово зрелище.

#Антъни Джошуа