Обратно към пълната версия на статията »

FOREO обявява война на акнето

FOREO обявява война на акнето
FOREO
A A+ A++ A

Акнето е осмата най-разпространена болест в света, като 650 милиона души страдат от това състояние на кожата. Въпреки това изглежда сякаш акнето все още се възприема като повод за срам и неудобство. Изследванията показват, че 69% от хората, страдащи от акне, се срамуват от състоянието на кожата си, в сравнение със 100% от хората, страдащи от сифилис. Затова не е изненадващо, че след диагностициране с акне, рискът от развитие на депресивно разстройство в пациентите нараства с над 60%. 

Шведският пионер в технологиите за красота FOREO, воден от мисията да дава увереност на хората и да се грижи за тяхното здраве, представи на пазара най-новата си иновация – ESPADA BHA+PHA Blemish Solution. Това е гелобразен продукт, който се грижи както за постигане на здрава кожа без акне, така и за по-високо самочувствие на потребителите. Формулиран с мощна доза от 2% салицилова киселина и екстракт от хамамелис, той ефективно отпушва порите и нежно ексфолира кожата, докато редуцира активното възпаление с помощта на  ниацинамид и масло от чаено дърво. Това помага за бързото намаляване на размера на петната, видимото избледняване на несъвършенствата и намаляване на зачервяването и раздразнението, както и минимизира шанса за бъдещи пробиви. Гелът съдържа същo пантенол и лактобионова киселина за успокояване и хидратиране на третираната зона, които предотвратяват прекомерното изсушаване и неприятното лющене при заличаването на петната. Той е още дерматологично тестван за оптимална безопасност и ефективност, подходящ за всеки тип кожа, веган, cruelty-free, без аромат и формулиран само с чисти съставки, а резултатите при редовна употреба са видими до 3 дни. ESPADA BHA+PHA Blemish Solution може да бъде закупен от foreo.com и notino.bg.

„Когато става въпрос за акне, белезите са по-дълбоки от повърхността на кожата и могат да окажат влияние върху психичното ви здраве. Мисията на FOREO винаги е била да направи живота на хората по-добър, като увереността играе важна роля в това. Акнето не е нов проблем, така че, разбира се, на пазара са излизали продукти срешу този проблем от 30-те години на миналия век насам. Но за последните 100 години формулата им остава една и съща. Повечето от тези продукти съдържат химикали, които се насочват към акнето и го изсушават, а това силно стресира и без това чувствителната кожа на лицето. Ние просто знаехме, че трябва да има и по-добър начин. Скоро след това се роди ESPADA BHA+PHA Blemish Solution на FOREO“, разказва Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

В миналото акнето е било лекувано чрез замразяване на пъпките със сух лед и дори днес, в съвременните СПА центрове все още съществува подобен метод с течен азот. Хората също са експериментирали с голямо разнообразие от локални препарати и кремове, както и метода „отвътре навън“ с включването на различни компоненти в диетата си. Сред популярните методи е и така нареченото „слънчево лечение“ с UV светлина, за което днес знаем, че причинява рак на кожата. През 60-те години на миналия век потребителите започват да ползват и високотехнологични решения за акне, като домашните уреди за лице с пара. Днес устройствата за красота са се превърнали в най-доброто оръжие в борбата срещу акнето.

Като лидер при иновациите в козметичната индустрия и създател на изцяло нова beauty-tech категория, шведската компания FOREO бързо напредва в разработването на най-ефективната рутинa за грижа за кожата срещу акне. Марката е позната със своята ESPADA, устройство одобрено от FDA, което е клинично доказано, че бързо и ефективно лекува склонна към акне кожа. Комбинацията от лазерно фокусирана синя LED светлина и T-Sonic™ пулсации унищожава причиняващите акне бактерии дълбоко в кожата, както и пъпките по повърхността, като същевременно намалява петната и възпаленията и регулира производството на себум.

Към вече доказания продукт се нарежда и най-новото допълнение към колекцията на ESPADA, ESPADA BHA+PHA Blemish Solution, единственият гел за акне в света, който е създаден да се активира със синя LED светлина и T-sonic™ пулсации. 

„Интересното е, че ESPADA BHA+PHA Blemish Solution беше щастлива случайност. Започнахме да го разработваме като допълнително средство за увеличаване на ползите от ESPADA, но колкото по-дълбоко навлизахме в изследванията, разработката и тестването, виждахме, че формулата показва невероятни резултати и самостоятелно. Заради това решихме да я разработим като самостоятелен продукт, чието действие може се засилва със синя LED светлина. Крайният резултат е мощно решение против акне“, обяснява Федерика Пицинато, продуктов мениджър за „Козметика и хранителни добавки“ на FOREO.

Глобалният пазар за професионални продукти за лечение на акне е оценен на 6,298.9 милиона долара през 2020 г., като прогнозите сочат, че ще нарасне до 13,124.5 милиона долара до 2030 г. Въпреки факта, че акнето е универсален проблем, и движението за позитивно отношение към акнето набира популярност, проблемната кожа остава неприятно бреме, което засяга както външния вид, така и увереността. 

„FOREO държи на прозрачността, казва суровата истина и предлага реални решения вместо просто замаскиране. Ние не сме тук, за да критикуваме хората, които използват филтри, а по-скоро да дадем на нашите потребители възможно най-добрите, основани на науката, решения и формули, които ще изчистят акнето и ще ги накарат да се чувстват комфортно в собствената си кожа. Решенията за грижа за кожата против акне на FOREO ще ви дадат увереността да разкриете естествената си красота, а дали ще използвате грим или филтри, зависи само и единствено от вас“, допълва г-н Трупчевич.

#FOREO #FOREO Imagination #FOREO LUNA 3 plus #FOREO UFO #FOREO на страхотни цени