Обратно към пълната версия на статията »

Скандално! Босът на култова дискотека в Китен събира незаконно такса за паркинг СНИМКИ

Скандално! Босът на култова дискотека в Китен събира незаконно такса за паркинг СНИМКИ
Флагман.бг
A A+ A++ A

Наемателят на култовата дискотека „Зангадор” в Китен Николай Петров е започнал да събира по 10 лв. еднократна такса за паркинг от общински терени, според полиция и прокуратура, неправомерно. Бургаският сайт Флагман.бг получи сигнал за смущаващото самоуправство и незабавно извърши проверка на място. Установихме, че пред „скалната дискотека” има три общински терена – двата със статут на частна общинска собственост, а другият – публична общинска собственост. Те не са отдавани под наем, нито пък статутът им е променян по такъв начин, че да позволява да се използват като платен паркинг.

От известно време обаче всеки шофьор, който спре там, е атакуван незабавно от момче с касов апарат в ръка, което му иска такса за паркиране. Издава и касова бележка, на която обаче е изписано „вход за бар”. Фискалният бон е на името на фирма „Я.Д.И.-1” ЕООД, собственост на Николай Иванов Петров – човек, който е добре познат в увеселителния бизнес, наемател на емблематичния бар „Зангадор”.

Още преди около 10 дни са подадени първите сигнали. След това събирачът на таксата действал по-внимателно – отивал да таксува коли само с регистрации, различни от СА, СВ, А. Избягвал софиянци, защото веднага му скачали, както и бургазлии, които щели да се усетят и да подадат сигнал в полицията.

От няколко дни за тази горичка не се иска такса паркинг

Кметът на Китен Николай Марков е сред тези, които са съдействали за разплитане на цялата схема. Той лично уведомил МВР и Прокуратурата. Междувременно РУ-Приморско пратили двама цивилни командировани полицаи с личните си автомобили и „рентиерът” на незаконния паркинг веднага попаднал в клопката им. След като се легитимирали, момчето толкова са изплашило, че веднага посочило боса на „Зангадор” като негов шеф, на когото се отчита. Полицаите се опитали да разговарят с Петров, но той, по наша информация, направил голям панаир и ги обвинил в неправомерно влизане в имота му.

Днес репортер на колегите Флагман.бг посети лично паркинга. От лявата страна на пътя в посока Китен има малка горичка, където са паркирали поне 20 автомобила. Отдясно пространството е свободно, тъй като на стълбовете грее табела: „Внимание! „Зангадор” паркинг! Моля, не паркирайте! Ползва се денонощно!!!” Там имаше спрени едва 5-6 коли. Според хората, с които разговаряхме, от началото на седмицата се таксува спирането само в тази зона.

Тук продължава да се таксува спирането, има даже предупредителни табели, които са незаконни и предстои да бъдат премахнати

Влязохме в дискотека „Зангадор”, за да потърсим управителя. Сервитьорката първоначално твърдеше, че не бил в обекта. След няколко минути обаче отвън ни намери чернокоса жена с къси дънки, която се представи за шеф. След като разбра, че разговаря с репортер, тя каза, че не смята да дава обяснения, но впоследствие, дъвчейки нервно дъвка, каза, че не правели нищо нередно. Имали право да събират тази такса и щели да продължат да го правят. Щом включихме камерата обаче, тя изненадващо промени поведението си. Твърдеше, че е обикновена барманка и не знае нищо за никакъв паркинг.

Впоследствие колегите от Флагман.бг узнаха, че въпросната жена се казва Дида и е жена на наемателя Николай Петров, тоест тя е шефката на дискотеката. Пред Флагман.бг тя настояваше, че не извършват нищо нередно, защото имали договор за този имот – със „Софийски имоти”. Именно тук е разковничето, тъй като предприятието към Столична община претендира за собствеността на този парцел, но по документи той е на Община Приморско. „Софийски имоти” имат стар нотариален акт със съмнителна стойност, който дори не е представен пред съда, но дори и да приемем, че този имот е спорен, то договорът на фирмата със „Софийски имоти” е до 2018 г. Отдавна е изтекъл и към днешна дата няма абсолютно никаква стойност. За капак Община Приморско не е позволявала това да бъде платен паркинг.

Философията на кмета на Приморско Димитър Германов и на кмета на Китен Николай Марков е такава, че искат да се осигури колкото е възможно повече безплатни паркоместа.

#Китен