Обратно към пълната версия на статията »

Разбиха нелегална работилница за изработване на оръжие

Разбиха нелегална работилница за изработване на оръжие
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нелегална работилница за изработване и преработка на оръжие е била разкрита от ГДБОП, съобщиха от МВР.

Акцията е осъществена заедно със сътрудничеството на Холандия, като работилницата е била намерена в близост до Асеновград, в местността „Света Марина".

Проверените сгради са били използвани от фирма за хлебопроизводство. В пристроени помещения към производствено хале служителите на ГДБОП попаднали на незаконна работилница, оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни.

Намерени и иззети са две незаконно притежавани пушки, заглушител, основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка.

В друго помещение, ползвано като офис, са били открили още две незаконни пушки, три револвера и боеприпаси за тях и около 150 гр вещество, което се проверява за експлозив.

С помощта на оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви, антимафиотите попаднали на тайник, замаскиран зад секционен шкаф във външна стена към сградата, където имало три автомата „Калашников", 15 пистолета, самоделен картечен пистолет, два револвера, две пушки, два заглушителя и 1100 патрона от различен калибър.

От тайника са иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия, както и заготовки за тях.

Мъжът, който е използвал помощенията, е 44-годишен пловдивчанин, с криминално минало, осъждан за причиняване на средна телесна повреда и за телесна повреда по хулигански подбуди, причинена след използване на огнестрелно оръжие.

Т.Л. е съдружник във фирмата за хлебопроизводство, уточняват от ГДБОП, но не е могъл да представи необходимите по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия необходимите разрешителни за наличнието на всички намерени оръжия.

По случая е образувано досъдебно производство, като претърсването на други адреси, свързани с разследваната дейност, продължават.

#работилница #оръжия #ГДБОП #Холандия #акция #пистолети #патрони #пушки #автомати #Асеновград