Обратно към пълната версия на статията »

Ново скандално разкритие: Откъде се познават полицайката Симона и Георги Семерджиев (ВИДЕО)

Ново скандално разкритие: Откъде се познават полицайката Симона и Георги Семерджиев (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г., след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол. Това съобщават източници от разследването, цитирани от glasnews.bg.

Радева моли за съдействие „Пътна полиция“ и колегите й свалят номерата на автомобила му. Нерегламентираните им отношения започнали на по-късен етап, като с Георги я свързал приятелят на Симона - Мирослав.

Източници на разследването разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лева месечно от Семерджиев, за да го прикрива. По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист, а униформени от 4 РУ са използвали безплатно услугите там в замяна на важна за него информация.

БЛИЦ припомня, че както първо медията ни съобщи, на 5 юли късно вечерта криминално проявеният Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел „Хемус”.

МВР съобщи, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно.

Той бе задържан със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му разследващите допълниха портрета му  -  Семерджиев имал 50 нарушения по пътищата, бил с отнета книжка и карал с фалшива. 

Съобщено бе от вътрешният министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от разследването посочиха и името вътрешния човек – Симона Радева. А тя го потвърди с пост в социалните мрежи и закана, че истината ще излезе наяве. Наяве разследващите извадиха и друг факт – приятелят на Симона, също полицай, но в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев.

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона - Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката катастрофа доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха източници от разследването. По тяхна информация минути след удара Георги звъннал на Симона от телефон на негов работник в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са заснели бягството му от катастрофата.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров разказа обаче, че Симона и друг полицай са помогнали на Семерджиев да се укрие, като дори са му носили стълбата, с която влязъл в дома си, защото си бил изгубил ключовете от жилището.

Симона Радева е отстранена от длъжност за два месеца докато срещу нея тече разследване за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с влияние.

След тежката катастрофа приятелят й Мирослав е преместен на пост при арестантите в 4 РУ, вероятно за да не бъде на терен, защото вече е разпознаваем. Мирослав е служител на сектор „Охранителна полиция“ към 4 РУ. Негов началник е бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев, срещу който в момента тече дисциплинарно производство след разследване на GlasNews за документ с невярно съдържание.

Мирослав и Симона бяха открити, но и двамата отказаха коментар за това, помагали ли са на Семерджиев. Коментар отказаха и родителите на Симона. Баща й Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се.

Прави впечатление, че и двата автомобила- този на Мирослав и този на Симона са изцяло със затъмнени стъкла, което е грубо нарушение и те трябва да бъдат спрени от движение. Периодично всеки началник на сектор е длъжен да провери личните автомобили на своите служители дали са в нарушение.

Съответно - началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 РУ. Такива проверки очевидно не са правени, или за някои служители е позволено да нарушават законът за движение по пътищата.

#Симона Радева #Георги Семерджиев