Обратно към пълната версия на статията »

Шамар за Гешев: ”Интерпол“ свали от издирване банкера Цветан Василев

Шамар за Гешев: ”Интерпол“ свали от издирване банкера Цветан Василев
A A+ A++ A
Собственикът на фалираната КТБ Цветан Василев е свален от издирване от „Интерпол“. Това е пореден шамар за главния прокурор Иван Гешев, който водеше разследването за фалита на КТБ. Решението да бъде затворена "червената" бюлетина за Цветан Василев е вземо от Секретарията на "Интерпол". Предстои това решение да бъде потвърдено и от Специалната комисия, която заседава два пъти годишно.

Цели две години бъдещият главен прокурор Иван Гешев се занимаваше делото за източването и фалита на Корпоративна търговска банка. Написа и хиляди страници обвинителен акт, който в съда започна да издиша под тежестта на истинските факти и доказателства, осветени от обвиняемите.

Главните свидетели на обвинението пък все по-често се объркват в собствените си лъжи.

През това време на Гешев не са давани други дела, защото той е бил изключен от списъка за разпределението им с нарочна заповед. Така от юли 2014 г. до май 2016 г. Гешев е работил само по едно дело. Резултатът е 10 821 изписани листа. Плюс награда - поста на главен прокурор.


Сайтът на международната полицейска организация показа, че действително банкерът Цветан Василев вече не фигурира сред търсените престъпници.

На страницата на „Интерпол“ се търсят 49 българи, сред тях финансистът не фигурира, пише ФрогНюз.

 

#Цветан Василев #Интерпол