Обратно към пълната версия на статията »

38-oто издание на Аполония стартира на 28 август в Созопол

38-oто издание на Аполония стартира на 28 август в Созопол
A A+ A++ A

Празниците на изкуствата Аполония, един от най-обичаните български фестивали, ще се проведат между 28 август и 5 септември в Созопол. И тази година фестивалът ще предложи на публиката уникална програма от културни събития и ще събере на едно място талантливи творци от сферата на литературата, театъра, музиката и визуалните изкуства. Билетите за всички събития са вече в продажба в мрежата на Eventim, а пълната програма на Аполония 2022 може да бъде открита на официалния сайт – www.apollonia.bg.

Откриването на фестивала ще бъде на 28 август с концерт на популярния Младежки духов оркестърJunior Band – Велико Търново с диригент Йордан Цветанов. Освен концертите, театралните спектакли, литературните вечери и филмите, важно място в програмата заемат майсторските класове за млади творци и изпълнители. Те са посветени на творческо писане и на актьорско майсторство и режисура. Ръководител на майсторския клас по творческо писане е талантливата  българска писателка Здравка Евтимова, един от най-обичаните представители на съвременната българска литература и носителка на редица национални и международни награди. Майсторският клас по актьорско майсторство и режисура е поверен на режисьора и актьор Галин Стоев. Негови постановки, отличени с много престижни награди, се играят на много сцени в Европа  и по света, той е директор на Националния театър в Тулуза, Франция. Младите творци могат да кандидатстват за участие в майсторските класове до 15 юли, като попълнят апликационната форма тук.

В програмата на 38-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония  са включен едни от най-успешните съвременни поп и рок музиканти като група АХАТ, Белослава, ФОНДАЦИЯТА, коятопразнува ЩУРЦИТЕ на 55, Стефан Диомов и любимите на публиката състави, създадени от него  и още много изпълнители, които може да откриете в пълнатаПрограма на Аполония 2022.

В допълнение почитателите на българското кино ще имат възможност по време на Аполония 2022 да гледат филмови продукции като „В сърцето на машината“, „Рибенакост“,  „Януари“, „Жълт олеандъ“ри други. Любителите на театъраще могат да  видят едни от най-интересните постановки на Народния театър „Иван Вазов“, Варненския драматичен театър, Театрална работилница „Сфумато“, Театър „Възраждане“ и други.

Посетителите на Аполония 2022 ще могат да оценят и новите книги, някои от които ще имат премиери по време на фестивала, както и на разнообразните художествени изложби. Така, за поредна година фестивалът ще продължи да  привлича  публиката с невероятна селекция от културни събития.

#Созопол