Обратно към пълната версия на статията »

Истинска любов: Вдовица всеки ден слиза в Лондонското метро, за да чуе гласа на съпруга си

Истинска любов: Вдовица всеки ден слиза в Лондонското метро, за да чуе гласа на съпруга си
A A+ A++ A

Маргарет Макколъм привидно изглежда съвсем обикновена лондончанка. Подобно на милиони жители на британската столица, всеки ден тя слиза в метрото, но не за да пътува с него. Тя присяда на платформата в очакване да чуе покойния си съпруг. Именно неговият глас звучи дълги години в градската железница на Лондон.

Маргарет слуша съобщенията за пристигането на мотрисите, които Осуалд ​​Лорънс записва през далечната 1950 година. Именно той произнася и станалата емблематична реплика за лондончани „Mind the gap“, с която пътниците се призовават да внимават с дистанцията между влака и перона.

 През 2003 г. Осуалд ​​умира, оставяйки огромна празнота в сърцето на Маргарет. Но, вдовицата му намира начин да продължи да усеща присъствието му най-близо.




След повече от половин век обаче гласът на Осуалд ​​Лорънс е заменен от електронен запис. Нещастна, Маргарет поискала от лондонската транспортна компания копие от записа, за да може да продължи да слуша гласа на съпруга си у дома.

След като научила за трогателната история, компанията решила да възстанови съобщението на спирката близо до мястото, където живее Маргарет. Така на Ембакмен на "Нортър Лейн" и до днес всички пътници могат да чуят гласа на мистър Лорънс и да продължат да вярват, че вечната любов наистина съществува.

#Лондон #метро #жена