Обратно към пълната версия на статията »

"Нюзуик": През март е имало опит за покушение срещу Путин

"Нюзуик": През март е имало опит за покушение срещу Путин
A A+ A++ A

През април руският президент Владимир Путин се е лекувал от рак в напреднал стадий. Това твърди американското списание "Нюзуик", позовавайки се на трима служители на американското разузнаване, които са се запознали с актуален секретен доклад. Според изданието докладът разкрива още, че през март е бил извършен опит за покушение срещу Путин, съобщи "Дойче веле".

"Властта на Путин е силна, но вече не е абсолютна", уверява един от източниците. "През цялото му управление никога не е имало толкова силна битка, всички усещат, че краят е близо", смята още той. И трите източника предупреждават, че изолацията на руския лидер затруднява американските служби да направят точна оценка за здравословното състояние на Владимир Путин.

"Един от най-добрите ни източници на разузнавателна информация бяха контактите на руския президент с други лица. Но този източник до голяма степен пресъхна заради войната в Украйна", казва един от източниците и добавя, че тъй като Путин е имал твърде малко срещи с чуждестранни лидери, това пречи на достъпа до информация, която иначе може да бъде получена от срещите лице в лице. "По този начин изолацията на Путин допълнително разпалва спекулациите", казва още той.

През последните месеци в медиите се появиха множество спекулации, свързани със здравословното състояние на руския президент. Най-често се твърди, че Путин е болен от рак. В интервю за френския телевизионен канал TF1, излъчено в края на май, руският външен министър Сергей Лавров отрече твърденията, че Путин е болен. Това беше първото изявление на високопоставен руски политик в отговор на спекулациите относно здравословното състояние на руския президент.

Снимка: фейсбук/Владимир Путин

#Владимир Путин #атентат