Обратно към пълната версия на статията »

Новият треньор на ЦСКА залага на атакуващ футбол и обича да пуска млади играчи

Новият треньор на ЦСКА залага на атакуващ футбол и обича да пуска млади играчи
A A+ A++ A

Новият треньор на ЦСКА Саша Илич е почитател на нападателния футбол. Именно добрата игра в атака позволи на бившия му отбор Чукарички да завърши на трето място в сръбския шампионат и да си осигури участие в квалификациите на Лигата на конференциите.

Белградчани приключиха редовния сезон под ръководството на Илич с 48 гола в 30 мача, като за сравнение ЦСКА вкара 42 попадения в общо 31 мача у нас, въпреки разликата в потенциала между двата тима на хартия. Сърбинът има нюх към атаката, като действаше като офанзивен халф по време на състезателната си кариера.

В тактически план предпочитаната схема от Илич е 4-3-3, като в определени двубои той използва 4-2-3-1 и 4-1-4-1. В Чукарички той разполагаше само с двама играчи извън пределите на бивша Югославия - ямайския нападател Норман Кембъл и сенегалския му колега в атака Ибрахима Н"Диайе.

В белградския клуб той показа, че умее да работи добре с млади състезатели не само като треньор в юношеските гарнитури, като в тима му личаха имената на младежките национали на Сърбия Новак Мичович, Урош Дрезгич, Виктор Роган, Йован Лукич и Кристиян Белич. Илич не се притесни да наложи младоците в състава, като предстои да разберем как ще процедира на "Армията". Едно е сигурно - той обича да работи с млади играчи.

#Саша Илич #ЦСКА