Обратно към пълната версия на статията »

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още
A A+ A++ A

Търсенето на летни пътувания е по-силно от всякога и тази колекция от нашите топ дестинации може да даде тласък на вашите планове за следващите месеци.

Опитайте вкусната кухня с исторически забележителности за фон. Прегърнете чудесата на природата, докато изследвате уединени вулканични острови или гъста покривка на тропическите гори. Открийте дивата природа, скитаща из открита равнина.

Независимо дали искате да предприемете своето мечтано пътуване из Европа, да откриете Африка, да разгледате Латинска Америка, Тихи океан или Азия, този списък включва онези места, където е възможно успешно пътуване в последната минута.

1. Хърватия

Хърватия оживява фантазията на Средиземно море с искрящото Адриатическо море, приканващи острови и драматични исторически градове, които гледат към живописното крайбрежие. Непокътната природа, пищните художествени галерии, архитектурата от венецианската епоха и безбройните плажове осигуряват перфектно слънце и празник от културни обекти през летния сезон.

Разходете се из останките на империи, от славянски църкви до виенски имения. Следвайте стъпките на Марко Поло или се потопете във филмовите места на епични фантазии. Прекарайте релаксиращ ден на плажа, посетете местни винопроизводители или се гмурнете във водата, защо да не посетите и ферма за стриди. 

Акценти:  Дубровник • Традиционната хърватска кухня • Каяк • Изследване на пещери • Посетете семейно лозе

2. Гърция

Древната история и величествените острови въплъщават чудесата на Гърция. От плажовете на архипелага до планините на континента, гостоприемната култура подчертава природната красота. Меките средиземноморски дни и завладяващите руини са вдъхновявали митологията от векове и вашето посещение в Гърция може да избухне във вълнуващи открития и несравними приключения.

Посетете острови, които все още не са докоснати от туристи, и прегърнете дивите вкусове на кухнята, оформена от хилядолетия. Насладете се на празничната атмосфера на кафенета и станете свидетели на залеза над вулканична калдера. 

Като популярна лятна дестинация за 2022 г., най-добрият начин да посетите Гърция е като пътувате извън утъпканите пътеки или се потопите във вътрешни познания, за да се насладите на преживяването в Гърция, което винаги сте искали.

Акценти: Посетете Партенона | Насладете се на обиколката с хапване в Атина | Открийте древни минойски руини в Крит | Разгледайте очарованието и мистерията на Родос | Насладете се на плажовете на Санторини

3. Испания

Слънчево и топло определя както времето, така и отношението на Испания през лятото. Тъй като бреговете набъбват с посетители от цял ​​свят, акцентите в Испания стават пълни с възможности. Танцьорите на фламенко пристъпват към невероятен ритъм, пътеката на Компостела привлича поклонниците, а музеите в забележителни градове демонстрират приноса на Испания към изкуството и европейското наследство.

Южното слънце се разпростира върху златния пейзаж на юг, докато буйният и зелен север предлага освежаване и релакс. Насладете се на традиционна кухня, потопена се в корените на всеки регион, прегърнете епичния пейзаж, който варира от високи планини до великолепни скали, и разгледайте традиционните села, като всеки момент разкрива друга красива истина за Испания.

Акценти: Уловете същността на изкуството в музеите Прадо и Рейна София • Прегърнете средновековния Толедо • Насладете се на частни лозя в Кастилия и Еускади • Насладете се на готически Бургос • Насладете се на вкусовете на Страната на баските

4. Бали

Тропическата красота на Бали носи освежаваща атмосфера и завладяващи удоволствия. С девствени плажове, автентичен културен израз и пищни бягства в тропическия рай, жизнената флора се подчертава от естествената целогодишна топлина.

Бали е страна на чудесата за всичките ви сетива. Островът заслепява с пъстри цветя, разпръснати покрай пътищата и тлеещ вулканичен връх, увенчаващ далечината. С опияняващи мъгливи водопади и криволичещи туристически пътеки, традиционни оризови тераси и автентични села, можете да откриете разнообразието на острова, което насърчава както автентичната култура, така и съвременния живот. Независимо дали в историческите храмове, по време на свещена церемония или на частен урок по сърф, можете да разкриете защо Бали е известен като „Островът на боговете“.

Акценти: Разгледайте традиционни балийски храмове • Посетете изумрудени оризови тераси • Направете частна обиколка на плантация • Отпуснете се в свещен извор • Насладете се на частен урок по сърф

5. Мароко

Мароко винаги е примамливо и вълнуващо и посещението му това лято ще подчертае величието на планинските вериги и градове, спокойните плажове и вълшебната пустиня, докато изживеете жизнената, приветлива култура.

Открийте необятността на пустинните дюни, докато изследвате Сахара или прегърнете активната красота на планините, като карате велосипед, наблюдавате птици или посещавате берберска общност. Насладете се на панорамна гледка към минаретата и станете свидетели на оживените аромати на пазарите, увенчани от редици конични подправки.

От дегустация на традициите в кухнята до слушане на историите на Маракеш, посещение на крайбрежна крепост до историческите кожарски заводи на Фес, Маракеш през лятото има дълги, слънчеви дни, които вдъхват на страната завладяваща сила.

Акценти: Разгледайте оцветените в синьо ъгли на Шефшауен • Открийте римските руини на Volubilis • Станете свидетели на вечните традиции на Фес • Насладете се на атмосферата на Маракеш • Посетете известните пясъчни дюни на Сахара

#туризъм