Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Любо Пенев влезе остро на Ганчев още при първата си изява като треньор при Цецо Ефбета

ВИДЕО Любо Пенев влезе остро на Ганчев още при първата си изява като треньор при Цецо Ефбета
A A+ A++ A

ЦСКА 1948 на Цецо Найденов-Ефбета представи новия си треньор Любослав Пенев. Ел Голеадор заяви, че целите на „червените” са високи, а той е спокоен, че нещата ще се получат.

„За мен е важно, че отборът иска да се развива, да надгражда, има високи цели. Има място за развитие. Това е важно за треньора – да бъде на по-високо ниво всяка година. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати”, каза Пенев.

„Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци. Искам да работя с високи цели, трябва да има конкуренция и да работят под футболно напрежение. Започват 11, след това ще има смени, другият мач може и друга група. Ще направим сериозна подготовка и от първия мач трябва да се представяме добре. Къса е почивката, но ще почиват повече за Коледа”, добави той.

„Наясно съм с всичко, въпреки това работим по тези въпроси. От днес започваме медицински прегледи, 4 дни, след това отиваме на подготовка в Банско. В трансферен период сме, ще има информации. Ще продължим да залагаме и на българи, няма да се отказваме от развитието на школата. Това е важно и държим на школата. Селекцията ще е според възможностите. Най-важен е профилът на футболистите и къде ще са полезни. Очакваме необходимото и точно развитие на тези футболисти”.

„Договорът е за две години, с малко повече правомощия. Първият отбор е ясен, но и отговорности към втория, третия отбор и школата. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам притеснения”, заяви Пенев.

Чичовото се върна и към темата за раздялата си с ЦСКА на Ганчев в края на миналата година. Той сподели, че не изпитва никакво огорчение след раздялата. Пенев обаче изтъкна, че е срещнал неблагодарност от Ганчев, въпреки че за 3 месеца е свършил перфектно своята работа.

Специалистът добави, че така наречените от Гриша Ганчев "кибици от Дървеното" са причината той да е собственик на ЦСКА и в момента.

„Как да реагират феновете на ЦСКА? Убеден съм, че ще са положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Вие следите футбола. Това е ясно и точно. Аз бях изгонен, да се връщам ли 10 месеца назад. Решението на ръководството, не беше най-доброто. Аз съм професионалист, обичам футбола и да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме в 12 през нощта? Там най-важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой защити ли ме? Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме искат, аз се оправям сам", започна Пенев по темата. 

"Няма огорчение. Всеки си носи отговорност. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. За 3 месеца направих невъзможното. Те не успяха да го направят с нито един треньор. Какво стана преди 10 месеца? Аз съм със самочувствие, че съм си свършил работата. Поемам отбора, имаме 9 дни за подготовка. Играем полуфинал срещу Лудогорец, перфектен мач, печелим и Купата. Изиграваме плейофа по подобаващ начин. Перфектно свършена работа. В един момент инерцията свършва".

"Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю на Гриша Ганчев. Първата тема, много важна от това интервю, че след лагера в Банско тези щяха да спукат топката, виновен мисля,ч е е треньорът (бел. ред. - визира Стойчо Младенов). Следващата е за след лагера в Турция. Връщам се преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме купата. Ако след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, е отделна тема. Вярвам в методиката си и философията, която имам. Така ще бъде и сега. Отговорните за тези грешки са старши треньорът тогава Младенов и кондиционния треньор, който всички футболисти не искат, но той е вечен на Армията. За двете грешки, които посочва в интервюто си Ганчев”. 

„За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва ЦСКА – София, другият ЦСКА 1948. По повод на феновете се казва в това интервю „кибиците от Дървеното”. Без тези „кибици от Дървеното” Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност”. 

На пресконференцията присъстваше и новият треньор на втория отбор Валенин Илиев, който изрази готовността си за работа: „Завръщам се максимално мотивиран, с огромното желание да работя със сериозни хора и да се развиваме. Спокоен съм, мотивиран съм и силно се надявам, че и първият, и вторият отбор ще издържим и с манталитета на победител ще вървим нагоре“.

„Може би трябва да обърнем по-голямо внимание, давайки повече време и да имаме търпение към младите българи. Смятам, че това може да се коригира в българския футбол и да се обръща по-голямо внимание върху индивидуалната работа на младите футболисти. Това ще помогне и за тяхното собствено развитие, и за развитието на колектива“, заяви още той.

По въпроса дали има интерес към звездата на тима Ивайло Чочев, изпълнителният директор Добрин Гьонов разкри: „Иво е един от най-добрите български футболисти и постоянно има интерес към него. Ние сме определили една цена за него. Според последните анкети той е най-добрият български халф. Нормално е, когато получим оферта, която удовлетворява клуба, да го пуснем. На този етап оферта за Чочев няма. От България нямаме оферти. От чужбина имаме запитвания за трима от младите ни футболисти“.

#Любо Пенев #ЦСКА 1948 #ЦСКА София #Гриша Ганчев