Обратно към пълната версия на статията »

ИТН пак критикува "Промяната"

ИТН пак критикува "Промяната"
A A+ A++ A

"Състоянието на коалицията е критично", заяви пред БНТ експредседателят на парламента Ива Митева, депутат от ИТН. 

Във връзка с еврочленството на РС Македония, Митева заяви: "Нашата позиция не е изненада. Пазарлъци със съвестта си и българските граждани няма да направим. На КСНС при президента всички политически сили се обединиха около 7 точки, които не са изпълнени. Няма повод и условия да променяме позицията си. Виждам, че не сме мръднали напред по тези 7 точки. Не знам дали Кирил Петков е обещал. Това, което чуваме, е от медиите. И от неговото говорене, че трябва да бъде пусната РСМ. В момента сме пред отваряне на съответните глави и е много важен момента. Когато обстановката и условията не се променят, няма как ние да обърнем позицията си".

Митева критикува лично премиера Кирил Петков и екипа около него: "Дали Кирил Петков управлява еднолично  - не зная. Решават, че трябва да направят нещо и тръгват да го правят. А ние го научаваме впоследствие. С инат не става".

Под атаката на Митева попадна и действащият председател на парламента Никола Минчев: "Това, което чух от председателя, не ми харесва. Вчера опита да се извини. Той е председател на парламента и думата му тежи. Той се опитва да се измъкне. Много често ни поставят пред свършен факт. Ние не знаем повече от опозицията и от другите парламентарни групи в парламента.  

Друг представител на ИТН - председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански, същото атакува ПП от ефира на bTV. 

"Компромисите вече са изчерпани. Оттук нататък стъпваме само върху коалиционното споразумение и го спазваме стриктно", заяви той. Според него, ПП трябва да имат по-добра комуникация, "да се вслушват в коалиционните партньори". "Едноличните решения с цел да може само и само да се докаже правотата, въз основата на необходимия напредък на коалицията не трябва да бъдат базирани на егото и самовлюбеността на някои народни представители", допълни Каримански.

Снимка: Стоп кадър/НОВА

#Ива Митева - ИТН