Обратно към пълната версия на статията »

45 минути ТВ образование с Рамзан Кадиров: Най-големият враг на нашата държава е сатанизмът

45 минути ТВ образование с Рамзан Кадиров: Най-големият враг на нашата държава е сатанизмът
A A+ A++ A

Събарянето на съветски паметници в Европа е "сатанизъм". Германският канцлер Олаф Шолц се "държи като шизофреник". Путин не е длъжен да обяви национална военна мобилизация в Русия - руснаците са длъжни да се мобилизират и да застанат около Путин. 

Това са само част от разсъжденията, които ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разхвърля по време на 45-минутно телевизионно участие, пише "Булевард България".

Кадиров трябваше да изнесе лекция за "героите и патриотите на съвременна Русия" в рамките на ТВ-маратон с образователна цел. 

Вместо това, речта му премина към пропагандна тирада, примесена с обиди и заплахи срещу Украйна и Запада. 

"Най-големият враг на нашата държава е сатанизмът", казва Кадиров по време на изявлението си пред ученици от цяла Русия. Те (европейските държави) правят всичко възможно, за да ни разчленят, да убият нашата култура, да ни разрушат изцяло, за да забравим своята история и своите герои. Виждаме как в Украйна събарят паметници, виждаме как в Полша постъпиха с посланика на Русия. Това са нечовешки изстъпления, това е сатанизъм". 

Тънката чувствителност на Рамзан Кадиров се изпарява в следващия момент, в който той обяснява какво се случва с "освобождението на Украйна" от "шейтаните". 

"Ако президентът Путин не беше дал заповед максимално да запазим населението и градовете, ние отдавна щяхме да сме прочистили Украйна. Ние сме обединените въоръжени сили. В това въобще няма проблем", заявява Кадиров. 

Твърденията му за "милостта" на Путин се сблъскват със свидетелствата за бруталните убийства на цивилни хора и разрушения на жилищни сгради в градове от цялата страна след 24 февруари. Най-тежки бяха пораженията в предградията на Киев - Буча, Ирпин, Бородянка и др., а Мариупол беше почти изцяло унищожен по време на двумесечната обсада.

Независимо от множеството данни за целенасочени издевателства над украинските граждани, Кремъл отрича вина за военните престъпления. 

Рамзан Кадиров все пак признава, че "в началото имаше грешки, имаше известни неуспехи", но смята, че вече "вървим по план на 100%". Чеченският ръководител не коментира въпроса с човешките загуби в своята армия, които според руски разследващи журналисти е сравним с убитите войници от Дагестан - република с двойно по-голямо население от Чечня. 

В сряда Министерството на отбраната на Великобритания изнесе информация, че Русия планира да изпрати допълнителни войски в Украйна - включително хиляди бойци от Чечня - за да може да отговори на вътрешната съпротива. Армията обаче се сблъсква със сериозни проблеми с доставките и подкрепленията на личния състав. 

Информацията съвпада и с тона, който Рамзан Кадиров задава по телевизията: 

"Много често ми задават въпроса дали наистина ще бъде обявена военна мобилизация. Аз отговарям, че никой не е длъжен да обявява мобилизация. Ние всички сме длъжни да се мобилизираме и да се обединим, да застанем около нашия президент (Путин) и и да осигурим безопасността на нашата държава", обяснява той пред участниците в образователния маратон. 

На финала Кадиров обръща внимание и на санкциите, които западните държави въведоха срещу него и близките му.

"Това е смешно. Жена ми и омъжените ми дъщери никога не са участвали в политиката, никъде не са работили. Обаче въведоха санкции срещу тях. Просто се опитват да ни уплашат. Аз се страхувам само от санкциите на Всевишния и от санкциите на президента на Русия. Останалото са глупости", казва Рамзан Кадиров. 

 

 

#Кадиров #война #Русия