Обратно към пълната версия на статията »

Йосиф Сърчаджиев и жена му говорят с духове

Йосиф Сърчаджиев и жена му говорят с духове
A A+ A++ A

Актьорът Йосиф Сърчаджиев, който преди дни навърши 77, разкри, че редовно общува с духове и вярва в свръхестествените явления и комуникацията между света на живите и мъртвите, пише вестник Ретро.

Още на млади години той за пръв път се убедил лично в съществуването на задгробния живот, когато с колегата му и негов добър приятел – покойния Апостол Карамитев, започнали да викат и призовават духове, за да разговарят с тях.

„Пътят на Апостол бе и мой път, той беше светъл човек. С него с часове сме правили сеанси, викахме духове, а после си говорехме за всичко, 22 години ни беше разликата, но аз не ги чувствах. Винаги съм го имал за най-близък духовен приятел. Беше гуру в живота ми“, споделя Йосиф. По-късно разбрал, че и съпругата му Райна има свръхестествени сили и умения и също вярва в окултизма. „Моята съпруга в младите си години беше медиум, виждал съм духовете по време на сеанси да ѝ пишат на френски, макар че тя никога не е знаела този език“, доверява звездата от „Време разделно“.

Актьорът, който почти преживя среща с отвъдното след тежкия инсулт, който го покоси преди години, сам призна след възстановяването си, че се е сблъскал със смъртта и „другия свят“. „Като получих инсулта и се събудих след това, осъзнах, че съм бил „оттатък“. Не е толкова страшно. И много често големите ми приятели, които много обичах, ми говорят от там“, разказва Сърчаджиев, който редовно общувал с духа на Ламбо след смъртта му преди две години.

В актьорската гилдия у нас има и други колеги на Йосиф, които твърдят, че също са имали близки срещи с духове. Комедийната актриса Албена Михова, която се вълнува от окултните науки от малка, неотдавна сподели, че през дома ѝ са минавали сенки, като тя смята, че са на покойните ѝ родители. Майка ѝ умира, когато актрисата е само на 12 години. Две години по-късно от този свят си отива и баща ѝ. След това Албена Михова остава сама. Никой от роднините не иска да я приеме в дома си и ѝ обръщат гръб. Родителите на нейната най-добра приятелка ѝ стават попечители.

Вечно усмихнатата актриса имала още една знакова среща с мистериозното. Преди време репетирала за пиеса в Разград. Наложило се да спи в стара, но ремонтирана къща.

„Оставиха ме да спя там само за една нощ, но се оказа нощ, в която аз не спах… В стаята преминаха разни жълти енергии, които все едно ме докосваха. Усещах го по врата, по лицето, много ясно. Помислих си даже за миг, че откачам.

Увих се в някакъв чаршаф и така и не мигнах цялата нощ“, споделя актрисата.

Снимка: Стоп кадър, бТВ

#Йосиф Сърчаджиев #Албена Михова #Дух #духове