Обратно към пълната версия на статията »

Пуснаха от ареста Георги Йомов, но баща му и брат му - не

Пуснаха от ареста Георги Йомов, но баща му и брат му - не
A A+ A++ A

Футболистът на "ЦСКА-София" и националния отбор Георги Йомов е бил разпитан в полицията във връзка с инцидента, при който двама души бяха простреляни при спречкване на две групи на бензиностанция на Околовръстното в София, след което е освободен. Неговият баща Цецко и по-малкият му брат Теодор обаче остават в ареста за 24 часа. 

Двамата задържани бяха издирвани часове наред във връзка със стрелбата в понеделник вечерта, но накрая сами се предадоха, което бе потвърдено и от официално съобщение на МВР. "В ранния следобед във вторник в СДВР са се явили двама мъже – на 22 и на 42 години. След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа", обявиха от вътрешното министерство. Преди това часове наред полицаи претърсваха семейната къща на Йомови в столичния квартал Република.

Георги Йомов твърдеше, че изобщо не е бил на мястото на стрелбата и обясняваше, че бил дал колата на брат си. Във вторник стана ясно, че той е привикан в СДВР и разпитан. Според информация на БНТ, на разпита Йомов е обяснил, че на бензиностанцията е възникнал конфликт с брат му и още няколко непознати за него лица и брат му се е обадил на баща им, който по-късно е дошъл и по време на разправията е стрелял.

Националната телевизия твърди и, че бащата и по-малкият брат на Йомов са предали законно притежаваното оръжие, с което е стреляно по време на инцидента на Околовръстното шосе в София. Изстрелите били произведени със стоп патрони, но са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние.

Вътрешното министерство съобщи едва днес за снощният инцидент. "В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидент снощи на околовръстното шосе в София, откъдето към 22.25 часа е подаден сигнал за  стрелба", обяви МВР. "На място незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ. Двама пострадали, с огнестрелни рани в областта на краката са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента", добавят от вътрешното ведомство и посочват, че "продължават процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство".

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ПОНЕДЕЛНИК ВЕЧЕРТА

Сигналът за инцидента е получен в полицията и в спешна помощ в 22:25 ч. По първоначални данни е станало спречкване между две групи, след което последвала стрелбата. При нея бяха ранени двама души. Единият в двата крака - той е бил опериран и оставен във ВМА, а другият в бедрото - той е бил превързан и освободен. Полицията иззе записи от камери и проведе множество разпити.

Малко след инцидента на сайта на "ЦСКА-София" се появи съобщение, свързано със случая. В него се казва: "Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София, бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното: "Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си." 

"Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление", добавят от футболния клуб.

Снимка: Pixabay

#Георги Йомов #арест #освободиха