Обратно към пълната версия на статията »

Изпращаме работната седмица със слънце и топло време

Изпращаме работната седмица със слънце и топло време
A A+ A++ A

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност и на отделни места в Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 28°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в отделни райони на Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна облачност, където ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от юг. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В събота денят ще започне със слънчево време. Ще е все още доста топло, с минимални температури между 13 и 18 и максимални - между 26° и 31°. Около и след обяд, с ориентиране на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток ще започне да прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В неделя краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Вятърът ще отслабне, в много райони временно и ще стихва.