Обратно към пълната версия на статията »

Стоичков напусна „Ростов“ или „Ростов“ напусна Стоичков?

Стоичков напусна „Ростов“ или „Ростов“ напусна Стоичков?
Версиите на руския клуб и бившия български национал за напускането му си противоречат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Стоичков вече не е съветник на президента на руския тим „Ростов“, но бившият български национал и клубът поддържат различни версии за напускането му.

За момента не са назовани конкретните причини, поради които е прекратен договорът на бившия български футболист, съобщи БГНЕС.

Единственото обаче, което заяви генералният директор на клуба Юри Белоус, беше, че решението е взето от борда.

„Договорът на Стоичков беше до първи декември и клубът реши да не го подновява“, каза Белоус пред руския вестник „Спорт Експрес“.

„Не успяхме да комуникираме добре с него и имахме проблеми в отношенията, тъй като той беше извън страната през по-голямата част от времето“, допълни Белоус.

Тази информация обаче се опровергава от агента на Стоичков, който твърди, че Камата сам си е тръгнал от клуба заради незадоволителната заплата, която е получавал.

„Ростов не може да си позволи предложенията на Стоичков, който искаше изцяло да реновира методиката на тренировки, а това изисква средства. Стоичков не пожела да чака до март, когато ще е ясно дали отборът остава във висшата лига на Русия“, коментира агентът му Мирчо Димитров пред руската преса.

В Русия съобщават още, че Стоичков може да стане спортен директор на „Динамо Киев“, макар че самият той опровергава тази информация.

#Христо Стоичков #Ростов #футболист #национал #агент #Русия #Динамо Киев