Обратно към пълната версия на статията »

Първа операция с новата роботизирана система "Да Винчи" в Плевен

Първа операция с новата роботизирана система "Да Винчи" в Плевен
Снимки: Verus Photography
A A+ A++ A

Акад. д-р Григор Горчев и екипът му оперираха пациентка с карцином на ендометриума. Благодарение на роботизираната хирургия интервенцията е максимално щадяща. Това създава условия за възможно най-леко и бързо възстановяване на 59-годишната пациентка.

Университетската болница “Света Марина – Плевен” е единствената в България, която разполага с два робота. Американската компания – производител на “Да Винчи” избра болницата след прецизен мониторинг на нарастващия брой робот-асистирани операции. Производителите анализираха и качеството на работа на нейния медицински персонал, обучен и сертифициран за обслужване на роботизирани системи в гинекологията, урологията и общата хирургия.

“Горд съм, че в Деня на нашия професионален празник болницата ни може да се похвали с все по-високо ниво на медицинска грижа и високотехнологична хирургия в полза на пациентите. Нашата кауза е да създадем истинска интелигентна медицина в България.”, заяви акад. д-р Григор Горчев д.м.н. Той поздрави колегите си с пожелание за още много успехи в името на живота.

#Плевен