Обратно към пълната версия на статията »

Екзекутираното в "Хладилника" ексченге е било корумпирано и снасяло инфо на Маргините

Екзекутираното в "Хладилника" ексченге е било корумпирано и снасяло инфо на Маргините
A A+ A++ A

Пет са главните версии, по които работят разследващите убийството на бившия полицай Любомир Иванов в столичния квартал „Хладилника“, пише „Телеграф“.

Основната версия е свързана с факта, че в последно време Иванов се е замесил с наркотици, организирал е трафика и пласмента им, довериха близки до разследването.

За Иванов има сведения и оперативни данни, че е бил корумпиран, активно е контактувал с криминалния контингент през годините, когато е работел в системата на МВР.

Освен за връзки с цигарените фабрики и нелегалното производство на тютюневи изделия с известни с прякорите Бирмите бизнесмени Иванов в по-далечното минало се е набърквал и във взаимоотношения с небезизвестните братя Маргини, твърдят бивши негови колеги.

Снасял е информация, предупреждавал е за подготвяни акции, покривал доказателства в досъдебната фаза на отделни производства, твърдят служители от системата, които са работили с Иванов още преди повече от 10 години, когато е бил началник на Второ районно управление.

Участъкът покрива територията на тържището в „Илиянци“, откъдето Иванов имал съмнителни дейности, още като работещ в сектор „Икономическа полиция“, обясниха негови познати.

Останалите версии, по които се работи, са мотиви, свързани с интереси в различна нелегална дейност, с кредитни карти, търговия с акцизни стоки.

Упорито се говори, че Иванов бил склонен да пропее срещу определени хора и да получи закрила като прокурорски свидетел, което провокирало и решението да му бъде изпратен килър.

Вероятно жертвата и убиецът са се познавали. Пистолетът на стрелеца е засякъл и вместо да се възползва и да избяга, Иванов, разпознавайки го ой е, му се нахвърлил, за да го обезвреди.

В неделя апартаментът му на улица „Банат“ 34 беше пуст.

Възрастна съседка от входа разказа, че Иванов имал две малки кучета, които вчера жена е дошла да прибере и отвела със себе си.

Ден по-рано пък от полицията с паяк отнесли и автомобила му, който вероятно е приобщен като веществено доказателствено средство в хода на разследването.

#Любомир Иванов #убийство