Обратно към пълната версия на статията »

Почина Любомир Милчев - Денди

Почина Любомир Милчев - Денди
A A+ A++ A

Любомир Милчев - Денди е починал тази сутрин в 06,30 часа след месец в кома след тежък побой. Потвърждението на черната вест дойде от музикантката Йоана Савова, цитирана от "България днес":

"Да, моят приятел и колега Денди почина".

Тя публикува черна роза на мястото на профилната си снимка във фейсбук. В началото на месеца, докато медиците се бореха за живота на писателя, тя отправи молитва: 

"Видях те в съня си как дълбаеш шеметно. С длето в гърдите гравираш мигове от минало и бъдеще пред дверите на Рая. Видях те как прегръщаш времето и като пеперуда с омайващи разперени крилца разпръскваш светлина, а аз посявах надежди в лунено зрънце с чистата молитва на дете и една звездичка ни намигна и запяха топли ветрове Одите на бъдещите светове". 

На 17 февруари Денди бе намерен в безсъзнание в апартамента си. Предположенията бяха, че е бил пребит и полицията разследва опит за убийство. По-късно се появи и версията, че е паднал и се е наранил.

Оттогава той бе в болница "Св. Анна" в кома и лекарите не даваха големи надежди за живота му след няколко черепно-мозъчни операции. 

Любомир Илиев Милчев е български журналист (телевизионен водещ, колумнист) и писател. Известен е с прозвището си Денди, наричан е в медиите „светски хроникьор“ и „светски лъв“.

#Любомир Милчев - Денди #почина