Обратно към пълната версия на статията »

След 15 години будна кома: Почина бизнесменът Манол Велев

След 15 години будна кома: Почина бизнесменът Манол Велев
A A+ A++ A
Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома, съобщи 24 часа.

На 11 юли 2007 г. той беше прострелян от неизвестен пред входа на жилищна кооперация на ул. „Мизия“ 3 в София, където бе разположен офисът му, от този ден до днес беше в кома.

Съпругата му Весела Лечева и семейството му не изгубиха надежда да се оправи и полагаха всички усилия, за да се подобри състоянието му.

Манол Велев е роден на 8 септември 1959 г. Той е бивш състезател по мотокрос, завършил е в НСА. Съпругата му е бивш председател на Държавнатата агенция за младежта и спорта и депутат. Семейство са от 1986 г.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Той бе президент на футболен клуб "Вихър" (Горубляне), впоследствие обединил се с "Академик" (София) и достигнал до втора дивизия. Бе и запален тенисист, припомня БГНЕС.

През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев. През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България. Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“. Двамата с Весела Лечева имаха и фондация "Деца и здраве", като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище "Луи Брайл" и сираците от дом "Вяра, Надежда, Любов".

 

#Манол Велев