Обратно към пълната версия на статията »

Спипаха дилър с кило дрога в София

Спипаха дилър с кило дрога в София
A A+ A++ A

В рамките на предприета специализирана полицейска операция на територията на София, в района на ж.к. „Христо Смирненски“ служители от сектор „Наркотици“ в СДВР засекли 25– годишен мъж в момент на сделка с наркотици.

При последвалите процесуално- следствени действия криминалистите установили и 29-годишен, който според първоначалните данни доставял наркотиците.

При претърсване в търговски обект, стопанисван от него, както и при обиск на двамата мъже и клиентите, били намерени и иззети общо над 1 килограм амфетамин, известни количества марихуана и кокаин, електронна везна и голяма сума пари в различни валути.

Двамата са задържани по образуваното досъдебно производство, привлечени са като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Същевременно служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ при СДВР са намерили два противозаконно отнети автомобила. Единият от тях е открит в гаражна клетка в ж.к. „Студентски град“, ползвана под наем от 41-годишен, а вторият - в близост до жилището му в ж.к. „Дианабад“.

 

 

#дрога #спецакция #МВР