Обратно към пълната версия на статията »

Руснак, живеещ в Санкт Петербург пред Novinite.bg: Руснаците са най-благородните хора, ще спасим Украйна!

Руснак, живеещ в Санкт Петербург пред Novinite.bg: Руснаците са най-благородните хора, ще спасим Украйна!
A A+ A++ A

Материал на Михаела Михайлова, Novinite.bg

Войната в Украйна продължава вече 12 дни. Руснаците разрушават топлоелектрическа централа в Ахтирка в Сумска област. Областният управител съобщава, че напълно е унищожен и продоволствения склад на града, а е обстрелван и жилищният сектор.

Ситуацията в редица градове в Сумска област, на първо място в Ахтирка и Тростянец, както и в Мариупол остава близка до хуманитарна катастрофа. 

Новини за разрушения, обсада на градове и хиляди цивилни жертви обикалят новинарските блокове у нас и в чужбина. Но какво се излъчва в Русия? Как обикновените хора приемат случващото се? На тези въпроси се опитахме да отговорим. Потърсихме много руски жители, чрез социалните мрежи, много от тях отказаха да ни дадат отговор. Но Леший, инфлуенсър, любител на мотоспортовете и крипто валутата се съгласи да изрази своето мнение пред журналист на Novinite.bg

Вече ви разказахме за Фаина на 13 години от Донбас и Зена. Те споделиха за ужаса на войната. Днес ви предлагаме гледната точка на руснак, който живее в Санкт Петербург.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ➰ЛЕШИЙ➰ (@lucky_leshij)

Здравейте, благодаря, че откликнахте на нашата покана. Бяхте ли засегнати от санкциите срещу Русия? В България освен протести при вас, виждаме и опашки пред банкомати. Каква е реалността? Има ли паника сред хората, какво очаквате в следващите дни

- Лежеш: С удоволствие ще споделя!

Всички чакаме нашите военни най-накрая да освободят всички жители на Украйна от властта на нацистите!

Защото руснаците са най-благородните хора! Няма паника!

Русия се обедини. Не ме е срам, обичам родината си.

Няма опашки пред банкоматите, магазините. Всичко е наред! Днес отидох да пазарувам без проблем.

Ние реагирахме спокойно на санкциите, знаейки, че тези, които ги въвеждат, ще пострадат повече! 

Жалко, че хора страдат от политиките на други държави и ще трябва да ги спасяваме отново, шегува се той. 

Разговорът ни беше кратък, но ни даде да разберем какво е мнението му. Дали е породено от нестихващите забрани на Путин, или кратко и ясно мнението му, не се наемаме да гадаем. Какво се излъчва по руската телевизия и как близките му хора приемат случващото се в Украйна - тези въпроси останаха без отговор. Но сме длъжни да потърсим всяка гледна точка в конфликта, който се разиграва на един хвърлей от нас. 

#Русия #война #Украйна